• This topic is empty.
Rodoma 20 įrašų - nuo 41 iki 60 (viso: 167)
  • Autorius
    Įrašai
    CinCas

oi, dima daugiau tokiu zhmoniu kaip tu, tai tikrai ” tvarka bus”. kaip sake vienas lietuvos pilietis ir jo sebrai.

karolis

Jau matau skraidykliu ir parasparniu sporto federacijos paskirta idealu skrydziu vadova Dmitriju R., atsakinga uz sauguma ant Netoniu slaito ir jo apylinkese:

– vienoj rankoj aviacinio aliuminio 7075-T6 “byta”, kad neduok dieve nesuluztu;
    – kitoj rankoj visa slapinimosi iranga, reikalinga tvarkai palaikyti;
    – nublizgintas zenklelis ant krutines, FBI stiliaus kiepka ir kiti atributai…
    – juodas dzipas tamsintais stiklais su farkopu nuvilkineti nepaklusniem pilotam…
    – ant kupros ugniasvaidis sparnam deginti ir siaip del tvarkos.

Dima, is karto pasijauciau saugiau! Kita savaitgali varau ant Netoniu :)

ginteelis

ee skrajunai nesiparinam, bus dar to oro.. geriau paplepam kaip nupjaut netoniu shabakshtynus apacioj startavietes.
    Kas tiksliai zino: galima – negalima?

Tomas Sestokas

karolis Parašė:

Tomai, tu savo asmenine iranga pameti
    > kas 2 savaites,

Smeiztas! Jau labai seniai iseinu is skraidavietes pagal sarasa :) Rimtai, as jau nebe tas “)

kokiu budu zadi siziureti kurie
    > kieno mokiniai skraido su radijom ar be ju?

O cia viskas paprasta. Mokinys labai gerai matosi startavieteje (ir takelyje ant slaito). Ir dazniausiai prie jo stovi instruktorius. O musu instruktoriai turbut visi dirba su stotelem.

Dima

Karoli,savaitgali nevaryk i Netonis,aš savaitgaliais nevažineju ant šlaitu.Bet idiotam visa laika turiu plienini strypa,kad nežaloti savo rankas i
    ju bukas galvas.

Dima

karolis Parašė:

kiti – visa
    > laika kalba ir niekad neskraido, treti laipioja i
    > kalna,

O kuo šitie tau nepatiko,kaip jie tau gali pamaišyti kada tu ore?

renka

Aha.Ka daryt ciainikam”nemoki plaukt i vandeni neturi teises lipt”
    Arba greit prisipazinkit kas galit ismokint,kad nereiktu mustis:-)))

Sigitas

Dima Parašė:

> Karoli,savaitgali nevaryk i Netonis,aš
    > savaitgaliais nevažineju ant šlaitu.Bet idiotam
    > visa laika turiu plienini strypa,kad nežaloti
    > savo rankas i
    > ju bukas galvas.

teisingai Dima, idijotų pakanka ir tarp skraidančių; priemonių jiems irgi pakaks; idijotų sarašą paskelbsim artimiausioje spaudoje – sekite naujienas…

Smu

Įtraukite ir mane į idiotų sąrašą,
    Nes kaip rašė Škėma: “Palaiminti idiotai, nes jie yra laimingiausieji žmonės žemėje. ;)

Smu

Beje, labai gera praktika yra tolimesnių savo veiksmų parodymas, t.y. kur suksi ar pro kurią pusę skrisi (su ranka).

Ypač kai esi pakankamai žalias, tai labai naudinga informacija.

O tai skrenda vienas priešais kitą ir galvoja: patyręs – taigi čia mano pirmumas, taigi čia prasilenksime, tai ko jis manęs nepraleidžia, o žalias mąsto -aš naujokas, aš nieko nežinau, aš visko bijau ir skrendu tiesiai.

CinCas

na uzhsienyje kai kur yra tokia praktika, kad skraidantys turi shvilpukus ir priesh posuki shvilpia.

artistas

Neblogas dalykas butu kiekvienam jaunam pilotui prie pakabos pasiristi ilgesni zalia kaspineli,na kad plevesuotu ir is tolo matytusi.
    Tuo turi pasirupinti tu pilotu instruktoriai,nesvarbu ar jie patys yra ant slaito ar nera.Rodos nera cia nieko sudetingo,vieni varo prie slaito i viena puse,kiti jau grizineja
    nuo slaito galo isorine puse.Visada prasilenkiam kairiomis konsolemis.Taciau daznai vejas ta judejima sumaiso,tai per stiprus,tai vos vos
    laiko.Cia ir prasideda grybavimas.Be to ne visi gi nori taip nuobodziai trintis pirmyn-atgal.Kazkas pasilinguoja,kazkas,vietoje pakabo,ir eiliskumas jau susimaiso
    reikia elgtis pagal situacija kuri susidaro tuo metu ore.O poziuriai i ta situacija visu skirtingi,nors visi zino taisykles,bet praktikoje elgiasi pagal savo
    supratima.Tas supratimas kartais pjaunasi su daugumos.Isdavoje-ivairus nuotykiai.Jei prie slaito daug sparnu,viems privalu ranka rodyti
    i kuria puse ruosiesi suktis.Tai yra paprasta,nesudetinga ir manau bus isvengta daug nesusipratimu.Ar ne?

artistas

Vietoj svilpuku,po dazasvaidi.Nesilaike taisykliu pilotas-suvis arba i pilota arba i sparna.Ir jis jau pazymetas.

liotcik

cia tik Torrey Pines ;)

Dima

Karoli,kur tu? kodel neatrašai kuo tau neitiko tie kurie matuoja veja su savo mažais propeleriukais,ar tie kurie pastoviai kalba
    ir nekada neskraido,ar tie kurie laipioja i kalna.
    Aš visa laika klaidingai galvojau,kad problemas sukelia tie kurie skraido nesilaikydami taisykliu,o pasirodo kad visa ta laika
    klydau.Pasirodo visos bedos nuo tu kurie savo mažais propeleriukais matuoja greiti ir nuo ju propeleriuku eina didele
    turbulencija ir del to sparnai kaip muses krenta.

Jau matau kaip Karolis D. kita savaitgali atvaro i Netoni ir mato kraupu vaizda.Vieni kalba ir neskraido,kiti matuoja veja,
    treti pastoviai laipioja i kalna,ketvirti iš viso neaišku ko ten susirinko(turbut kolektyviai pamasturbuoti arba šlaita nuo šaku išvalyti)
    Jis delto iškarto pasijaute nesaugiai,prisikišo i save raminamu ir vietoj sparno ištrauke popieriaus lapa ir tušinuka ir pradejo
    užrašineti pavardes tu vejo matuoklininku ir kitu pliurpiu,kurie ne skraido ir su tuo sarašu ir dviem prašymais iškarto pas
    federacijos prezidenta.Vienam prašyme reikalauja atimti pliurpem ir vejo matuoklininkam licenzijas,nes nuo ju propeleriu ir
    ju kalbu eina didele vibracija ir jis del to jaučiasi nesaugiai.O antram prašyme prašo pakeisti taisykles ir uždrausti matuoti veja,
    kalbeti,lipti i kalna ir uždrausti susirinkinieti.

Termik

:D :D :D hahahaha nu Dima :D geras

AcDc

Kazkam beisbolo kepuraite nuspaude galva, o forumas pralenke supermamas.

Dima

AcDc Parašė:

> Kazkam beisbolo kepuraite nuspaude galva, o
    > forumas pralenke supermamas.

Rašyk konkrečiai kam.

karolis

Dima, o is kur tu istraukei kad man kas nors netinka? Tau asmeniskai parasysiu suprantamiau :)

Mano pasaka apie mazus propeleriukus buvo lyrinio pobudzio nukrypimas, siekiant pailiustruoti kokie
    skirtingi zmones susirenka ant slaito ir kaip skirtingai jie mato dalykus ir kaip skirtingai vertina ivairias
    situacijas. Jeigu man atrodo vienaip, tai nereiskia kad ir visiem likusiem atrodo taip pat, todel
    niekada negali zinot koki gryba vienas ar kitas is ju supjaus ore. Apskritai tai man viskas tinka,
    tol kol as arba kas nors kitas nenusisukom sprando.

O kodel pats toks agresyvus? Ismokai pusetinus vingoverius, tai jau kietas? :)

Karvelis

Sveiki.

Raso Laisvis, vienas is sekmadienio “nuotykio” dalyviu . Kad butu paprasciau – mano sparnas Pauliuko
    nuotraukose yra Gradientas. Pabandysiu trumpai pasidalinti potyriais, apturetais ta sekmadienio popiete-
    gal kam bus nauda.

Pauliuko foto nr.1. Turiu nuvilti, nes po momento, uzfiksuoto nuotrakoje dar nieko blogo nenutiko. Tiesiog
    prasilenkem kairem sparnu pusem, t.y. nuskriejom priesingomis kryptimis: Axis i E, as i W. Viskas pagal
    taisykles.

Apsisukus, griztant Axis skrido arciau slaito, as – arciau upes. Vel viskas labai teisingai.

Mazdaug ties startaviete, kai sparnam teliko tik prasilenkti ( vel kairemis konsolemis), Axis staiga ir be jokio
    ispejimo “duria” kairen ir kerta Gradiento skridimo trajektorija…WTF ? Juk II-asis Pasaulinis jau baigesi, tai
    is kur kamikadze Lietuvos danguje? Akys mato i tave lekianti sparna, protas priesinasi priimti tai
    kaip realybe, ir tada isijungia isgyvenimo instinktas arba refleksai. Stabdau savo sparna kiek galedamas,
    dar viliuosi nors ir su puse sparno prasokti pro desine puse. Velu. Sparnas uzkloja Axio stropas ir isleidzia
    dvasia.Is inercijos likuciu apsisuku 180-200 lapsniu pries laikrodzio rodykle. Pauliuko foto nr.2.

Akimis fotografuoju zeme-neisvengiamo nusileidimo / kritimo vieta: nieko gero-medziu kai reikia tai nera apacioje.
    O tada ivyksta mazas stebuklas: Gradientas visiskai atsikabina nuo Axio, dar po sekundes Aspeno plauciai
    prisipildo oro, dar akimirka-ir vel valdomas skrydis. Valio.Metu aki i Axi. Skrenda stabiliai.Dar keleta minuciu
    pasisukioju virs slaito ir tupiu startavietej.Axis leidziasi pievoje apacioje.

Startavietej dauguma susirinkusiu kazkodel :-) nusprende, kad tadien vel mano gimtadienis. Nesiginciju.

Klausimas: ar nebuvo imanoma isvengti kontakto ore, ypac kai tik du sparnai virs slaito? Klausimas greiciau
    retorinis, nes isvakare ,kas sugebejo tinkamai ivertinti savo jegas, saugiai skraide ir 10-12 sparnu buryje.

Lieka neaiskus Axio sprendimas kardinaliai pakeisti skrydzio krypti beveik prasilenkiant. Gal nesuvalde sparno ?
    Vejas tai nesilpnas pute. Gal galvojo, kad spes apsisukti pries nosi ? Jei ir taip, tai negi sunku ranka istiest?
    Turbut sunku :-(

Beje, nuotaika Axio vairuotojas vis tik sugadino.Jei neisikirto kas ir kodel taip nutiko, tai galejo zmoniu paklaust.
    Bet ne, uzlipes ant kalno eme “prava kaciat”: trype kojomis, drabstesi puta ir siaip visaip keikesi. Jei zmogui
    skraidymas (su visom jo variacijom) kelia tik neigiamas emocijas, tai gal neverta save toliau kankinti?

Stengiuosi laikytis taisykliu aviacijoj, nes gerbiu salia skrendancius savo bendramincius.Bunu Smiltynej, Juodkr.,
    Jurkalnej, Zubiskese, tad jei esat uzmate mane piktybiskai ore elgiantis, galit paviesinti cia ir dabar.
    Netonis “slifuosiu” ir toliau, tik jau daaaug idemiau isiziuresiu i nepazistamu pilotu veidus ir sparnus.

Saugiu skrydziu.

Rodoma 20 įrašų - nuo 41 iki 60 (viso: 167)
  • Tema „ Netonys 2008-11-9“ uždara naujiems atsakymams.