- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2008 12 lapkričio @ 23:39 #179561renka
sssvajoklis Parašė:
> jei jau skraidunas kala is nugaros i kita sparna
> tai kur dar reikia ieskoti kaltu… jis kita karta
> ikals ir is sono…. mokiniu daugeja. visu
> neismusi…o del skrydziu vadovo visdelto
> daugiausia nuomuoniu….Manau teisingiausia butu,kad mokiniai sulauktu instruktuojancio,patyrusio vadovo ant slaito.
2008 13 lapkričio @ 00:38 #179562karolissiulau teisinius klausimus palikti teisininkam ir isigilinti ka apskritai duoda lspsf licencija.
Lietuvoj jos beveik niekas niekada netikrina, bet vos isvaziuoji i uzsieni – prisistato koks nors inspektorius ir papraso ja parodyti.
Jam visai neidomu ar ja isdave LSPSF, ar CAA, ar dar kokia nors SF. Jam idomu ar tas zmogus turi bent elementaru supratima apie skrydi parasparniu.
Jeigu zmogus turi licencija, jam bus leista startuoti kartu su kitais pilotais, nes jis nera potencialiai pavojingas kitiems.Lygiai tas pats ir lietuvoj (turetu buti). Man asmeniskai visiskai nesvarbu kad koks nors lunatikas nusipirkes lupena ir pats pasigamines
pakaba is automobilio dirzu uzsimusineja kokiam nors Pagiegagiu kaime, taciau jeigu jis ateina i aktyviai skraidoma skraidaviete,
ir skraido greta kitu pilotu, butu malonu kad jis butu baiges nors tuos elementarius LSPSF kursus. Priesingu atveju jis sukelia pavoju kitiem.
O ar jo LSPSF isduota licencija yra teisiskai galiojanti, ar ne – tai jau antraeilis klausimas. As kazkaip tikiuosi kad tokia mazau sauja zmoniu
kaip mes, sugebes issiaiskinti savo reikalus ir be teismu…2008 13 lapkričio @ 02:57 #179563CinCasliotcik;
nu tu kaip zhydas klausimu i klausima atsakai
shiaip kontempliuoju ta tema, kartu atsakau i tavo klausima:
jei tarkim ateina pilietis mokantis skraidyti be licencijos ir mokantis skraidyti su licencija ir jie abu susiduria
ir yra abipuse kalte, tai priesh teisma jie vienodai lygus, nes lspsf licencija, pazhymejimas, pazhyma, etc.
naudojama ir galioja kaip kle ir minejo sportiniuose ar ne sportiniuose lspsf renginiuose, kuriuose, priklausomai nuo ju laipsnio
reikalauja atitinkamo atskyrio, kategorijos, kaip pavadinsi.
licencija nesuteikia jokios pirmenybes skraidymams ant shlaito ir pan. tai tiktai popierius, kuris nurodo, kad tas ir tas pilietis pagal lspsf
standartus, turi tokius ir tokius sugebejimus.karoli:
na turetu tarptautines licencijos prashyti, jei rimtesne kontora, beabejo jei i klubeli koki nuvazhiuoji ir shaip pasiskraidyti nori
tai chia ju parke ko jie prasho. ir jei turi ka parodyti tai shaunu, kitaip gal butu sunkiau irodyti, kad tu sugebi skrieti.
pvz man daug kartu uzhteko tik pasakyti,kad esu toks ir toks skraidau su tokiu sparnu ir viskas.pasiemu savo pakaba,
pasiskolinu sparna ar savo turiu ir skrendu. gal pas skraidyklininkus papraschiau, nei pas pg, mazhiau inspektoriu ir zhmogishkau viskas, nzn….kas link skraidymu su lupenomis tai chia licencija nieko nelemia. su lupenom skraidyti gali ir licencijuotas, tik tiek kad paprastai jis supranta
kuom tai gresia ir dazhniausiai neskraido. bet kaip matome ish paskutiniu zhinuchiu ir licencijuoti pilotai gryba pjauna kaip reikalas ir i medzhius
krenta ir pan. taip kad tas pazhymejimas nieko nerodo, nebent rodo kad praleido kazhkiek laiko mokindamasis, bet ar ishmoko tia klausimastie kurie nepriklauso federacijai ir teisishkai jai gali nepriklausyti, turi teise skraidyti ant visuomeninio shlaito (jei taip galima pavadinti).
tik beabejo turi sugebeti skraidyti, kad nekeltu pavojaus. na mano tokia nuomone butu.2008 13 lapkričio @ 06:05 #179564Termikbe komentaru ,o kle ir cincui paaiskunsiu tikrai ne cia ir ne panevezija ok , bukit zmones atvaziuokit i federacijos
susirinkyma ir prisistatikit kad va cia as kle ar Cincas kuris ir ..tttttt nes tikrai is niku nepazinsiuP.S o teisminiai praktikoi ar policijoja licenzija yra tavo bilietas i laisve
2008 13 lapkričio @ 06:16 #179565TermikKle ir CIncai sakot kad licenzijos neturi galios
ka tadoms nebeturiu ka as jums pasakyti nebent jai sugebesit
atvaziuokit i federacijos susirinkyma tada galeciau papasakoti su kruva pvz. is asmenines patirties o ne is kniguciukaip anekdotas ” dlia asoba adarionyh “
2008 13 lapkričio @ 06:17 #179566Termikoi ups
netycia du kartus issisiunte
2008 13 lapkričio @ 08:33 #179567TermikVau musam Sanios reitingus
2008 13 lapkričio @ 16:38 #179570CinCasa kam taip konplikuoji reikalus? negi sunku mintimis pasidalinti ir ne tik su kle ir manim, bet ir su visasi forumiechias forume?
butu tada visiems aishku, kad va tiap ir taip, o ne kitaip, o dabar kaip kokia paslapti laikai arba dar kazhkas chia pakasta ko nenori sakyti.
uzhsirezervuoti laiko priemimui nereikes pas pona? labai jau rimtai chia su tais prisistatymais asmenishkais….
2008 13 lapkričio @ 17:23 #179574imported_andrej ltNe rasytojas bet pasisakysiu. Buvau panasioje situacijoje pries kelis metus ( LABAI skaudejo, nes ana karta zemes trauka musu nepaleido ). Analizuojant savo veiksmus ir ieskant ka AS
padariau blogai supratau – mano kalte kad as be instruktoriaus PATARIMU ( isvaziavau inkognito nes neleido ) nemokedamas skristi prie slaito savo veiksmais sudariau avarine situacija patyrusiam pilotui nors skridimo taisykles zinojau ir ju nepazeidziau. Suprasti kad man nereikia skristi ta diena savarankiskai negalejau ( pirmamecio eiforija rebiata ) o patarti arba paklausti licenzijos niekas nesugebejo del man nezinomu priezasciu. Isvada- masinio pilotu susiburimo vietose jei pamatei nepazistama pilota PAKLAUSK !!!. Priklausomai nuo atsakymo veiksmai : 1. Patark jam 2. Neskrisk kartu su juo 3. Visi kiti variantai ( su lazdom , be lazdu ir t.t. )P.S. Pritariu Mariui kad aktyviai dlalyvaujant LSPSF vekloje ( o ne dauzant klava be reikalo ) musu visu skrydziai bus saugesni .Turi LSPSF licenzija – vadinasi supranti kodel sparnas skrenda ir galais neplasnoja
Mariau – kantrybes, tolerancijos ir pagarbos kitiems niekada nebuna perdaug. Tai ne pamokslas o mano IMHO2008 13 lapkričio @ 19:04 #179576vytask1) niekas negimsta protingais, pirmi zingsiai visiems buna sunkus, ir nesvarbu ar zmogus turi licencija ar ne,
TODEL, BUKIM LABIAU TOLERANTISKI VIENI KITIEMS. ( labiau patyre uzleiskit kelia zaliokams,
nes jusu patirtis ir mokejimas geriau valdyti sparna, turi jums padeti tokiose situacijose )
2) o tai kas ivyko ir nesikartotu – jeigu nera isankstinio susitarimo, o jums nepavyksta savo ristingais veiksmais
parodyti kur ruosiates skristi ar skrendate – bukit malonus PARODYKITE TAI RANKA ( ir tol rodykite, kol isitikinot,
kad tas kitas pilotas pamate)nes geresniu priemoniu kol kas nera, o susidurimai tokie dazni, kad tikrai susilauksim nelaimes.2008 13 lapkričio @ 20:41 #179579Sigitaso tu Vytai, kaip tavo licenzija instruktoriaus, tvarkoj?
kažko nepriskanbint pačiam, slepiesi nuo ko?; patikslink telefoną, adresą…2008 13 lapkričio @ 21:08 #179581vytask… visos mano licenzijos, kurias dave dievas, su savim – kitu, svetimu man nereikia
prastai jautiesi ? nori pablevizginti ? skambink 8674 26662sveik, Vytas
2008 14 lapkričio @ 03:38 #179585Tomas SestokasO kaip ten pas dieva licencija gauti? Sunku?
2008 14 lapkričio @ 04:50 #179587Sigitasdievas dalina; jis federacijos šulas???; koks ten adresas vytaidar nerašei tavo?; parašyk asmeninę žinutę – gal užsuksiu susitiksim; dievo reikalus aptarsim…
2008 14 lapkričio @ 07:05 #179592GeorgasOficialus federacijos atsakymas yra bendroje temoje:
http://www.paragliding.lt/index.php?option=com_phorum&Itemid=30&phorum_query=read,1,28176
G.
2008 14 lapkričio @ 10:23 #179598TermikJo sutinku kad man kartais truksta tolerancijos ,skaiciau skaiciau ir nebeislaikiau
, labai jau jautriai as reguoju i nelaimingus atsitikymus va toks jau esu .
del asmenioskumu Cincai nieko neturiu bet nemoku ant klavos isaiskinti to kas butina ir kas yra teisiskaAciu Vytui uz issamu paaiskinima del musu licenziju
akmuo nukryto nuo duses ,patc nesugebeciau taip paaiskinti
P.S jai jau tenai nieko nesupras tada ……………… jau neikas nepades
2008 14 lapkričio @ 12:25 #179601artistasKad butu zmonems lengviau,paprasciau,aiskiau orentuotis gyvenimo rutinoje,chomo sapiens bendruomene susiglvojo taisykles kaip elgtis vienu ar kitu atveju.Dievas is virsaus per savo vietininkus nuleido savo 10 pagrindiniu isakymu.Kiekviena
valstybe turi savo istatymu istatyma-Konstitucija.Ir visi lygtai privaletu siu taisykliu laikytis,bet zmogus neveltui buvo isvarytas is rojaus.Nuo tada viskas ir prasidejo.Nei konstitucijos,nei Dievo isakymu zmogus nebeilaiko.Todel ir prisidare simtus problemu
Isrado masina-atsirado keliu vaziavimo taisykles,pesciuju taisykles,dviraciu vaziavimo taisykles,kulturingo elgesio taisykles.
Vieni visu istatymu daug maz laikosi,o kiti-anarchistai is prigimties,ju neisprausi nei i kokius remus.Tada atsirado drausminan
cios priemones,perspejimai,baudos,kalejimai,mirties bausmes.Bet dazniausiai tokie anksciau ar veliau patys save susinaikina
tik beda ta,kad jie nusinesa i ana pasauli ir besilaikanti taisykliu,istatymu.Is toli pradejau,tuoj baigsiu ir pasakysiu ka tuo noriu
pasakyti.O stai ka.Kad piloto licencija tai ne vien tik dokumentas irodantis,kad ja turintis praejo kursa ir moka geriau ar blogiau skraidyti.Tas dokumentas parodo,kad jos turetojas ne anarchistas,jis sutinka su visais reikalavimais,jis sutinka ju laikytis.
Kiekvienas atejes i si sporta savanoriskai isispraudzia i tam tikrus remus.Tie remai sukalami tu zmoniu,kurie sioj sryty yra ispruse daugiau nei eilinis pilotas.Visa tai daroma vardan visu musu saugumo.Stai visu taisykliu ir istatymu esme.Na as cia ta
ilga litanija surasiau tiems,kurie mano,kad svarbiausia moketi gerai skraidyti,o licencija tai biurokratu ismislas.Isivaizduojate
kas butu jei taip imtu mastyti visi vairuotojai-as gerai suku baranka,eikit sikt su savo paymejimu.Gal pasaulio pabaigos ir nebutu,bet bardakas-garantuotai.Tai va,toks mano pamastymas.2008 14 lapkričio @ 15:38 #179607vytask… Stasiuk – mastai tu idomiai – nebutum artistas
1) su dievu bendrauju tiesiogiai, todel man nereikia nei vietininku, nei tarpininku.
2) “Visa tai daroma vardan visu musu saugumo” – labai jau girdeta fraze – TSKP, sjudzio, KGB, CZV dokumentuose. Zodziu, visi kas norejo ir nori mus iskrusti vartoja ta fraze.Stasiuk – mes pazistam vienas kita senai. Zinau tave kaip nulupta. Zinau, kas tavyje gero ir kas blogo.
Reikia tau licencijos – turek ja, kai ji man bus reikalinga as susitvarkysiu. Nekarta apie tai kalbejom, kokio velnio cia …..
MES CIA DISKUTUOJAM – KA DARYTI, KAD “NESIBADYTUMEME” OREP.S. Norejau paziuteri kaip rasosi CŽV atsiverciau gogle ir stai tau i tema
Karštas komentaras
CŽV yra viena iš žvėriškiausių kada nors egzistavusių spec. tarnybų. Formaliai CŽV yra apvaržyta įstatymų, bet iš tikrųjų tų įstatymų nesilaikė ir nesilaiko …
http://www.hotcommentary.com/index.php?id=116 – 102k – Google kopija – Panašūs puslapiai2008 14 lapkričio @ 15:49 #179609simasGermiamas vytask
Jūs maloniai kiečiamas sudalyvauti sekmadienį Kernavėje.Kęstutis Juzėnas
2008 14 lapkričio @ 16:22 #179610artistas
Manes tikroji mama nepazino,o tu mat aiskiaregys.Tik viena mokytoja mane permate kiaurai,nes visa laika kartodavo:-tavo galvoje vien vejai telaksto.Dure kaip pirstu i aki.Nuo 1975m tik veja ir girdziu savo ausyse.Ir scenoje as kaskart vis kitas
to reikalauja rezisierius.O tu sakai mane pazistantis.Klisti.Sie pauksteliai mane pazista geriau,todel,kad daznai bendraujam
sutariam,jie zino ko as is ju noriu,o as zinau ko man is ju reikia.Mes bendraujam,o su tavim tik epizodiskai.
Vieni erelius jaukinasi,o man uzteks ir balandziu-pigiau. -
AutoriusĮrašai
- Tema „ Netonys 2008-11-9“ uždara naujiems atsakymams.