• This topic is empty.
Rodoma 20 įrašų - nuo 141 iki 160 (viso: 167)
  • Autorius
    Įrašai
    artistas

Atsiprasau as pertrauksiu jusu pereklycka su Karoliu.Tomai,gal zinai Antano mob.nr?Pirmadieni man iseigine ir su Birute ruosiames ji aplankyti.

Tomas Sestokas

Kotai uzsivedziau, tai dar biskis pasnekesiu.

1. VISADA MANIAU, KAD REIKIA INSTRUKTORIAUS. Nuo pat tos akimirkos, kai pirma karta paemiau i rankas laisvus galus, kalbejau, kad mokiniams butinas instruktorius. Tai dar galima surasti forume. Motyvavau tai visapusiska nauda – saugumu, pinigu ir laiko sutaupymu, kadangi tau parenkama tinkama startaviete tinkamu laiku, tinkama iranga ir pan. Tiesa mano instruktorius man neparinko tinkamos irangos, o kai as ja pasirinkau pats (dabar tai jau tikrai zinau, kad ji man fantastiskai tiko), man buvo uzdrausta ja pirkti. Taip, tiesiog uzdrasta. Bet nu ka jau cia, 1.5 metu mano amziuje galiu jam atleisti.

Perskaiciau visa tema ir nesupratau kuo dar mano rasinejimai susije su alumi. Na gal tai kvietimas laikytis taisykliu?

2. NUSIDEJAU. SKRAIDZIAU BE SALMO. Na buvo momentas, kai tai budavo iprasta praktika. Buvo stadija, kai manai, kad jau viska zinai (o kam nebuvo?). Tuomet baisus buvo pats krItimas, o nevartymasis po zeme. Krentat, salmas nepades, o po zeme as nesivartau – tokia buvo mano nuomone. Jei uz tai reikia atiduot licencija, pasiimkit. Tikiu, kad taryba gali ir prabalsuot teigiamai. Visvien skraidysiu. Ir skraidysiu licincijuotas.
    Bet motoparasparniu mokykla be instruktoriaus, visvien kelia juoka :):):)

Tomas Sestokas

Parasiau i “asmenines zinutes”

Tomas Sestokas

Toliau, tai paciai moto-paramokyklai, turinciai visu galu instruktoriu.
    Jei is Latvijos ir toliau i Lietuva ateidynes iranga is Balkanu pusiasalio, apie tai bus pranesta tos irangos gamintojui. Taip pat bus pranesta kitiems draugiskiems gamintojams (pranesiu ne as, o zinomas brendas) apie lietuvisko ir latvisko pardaveju elgiasi.
    Ka cia dar tokio pikto parasius? Nu jei dar neuzmigsiu, tai ka nors sugalvosiu. Bet atrodo, pradedu apsiraminti. Sekmes senoje-naujoje mokymo srityje. Saugokite propelerius :)

P.S. Bet manau, kad uzsiminimas apie mano girtokliavima ore ir daugybe incidentu, susijusiu su manim iskilo i viesuma del mano klausymo apie moto instruktoriu. Keista, as juk tik paklausiau.

Labanakt.
    Chronius.

CinCas

na termik, jei tau viskas aishku tai man labai malonu.
    tik gaila, kad ishkarto turi ishankstine nuomone…..

karolis

Tomuk, tiesa sakant skraidymo su alaus pusle as visai nesmerkiu (na siek tiek) o kartais as ir pats,…. ghm tiek to….
    Bet ta paranoja del instruktoriu ir kitu reikalu tai biski perdeta :)

o artistas su tais balandziais beveik toks pats grazus kaip ir su savo sparnu :)

Tomas Sestokas

Na va, neuzmiegu, tai dar truputi pakalbesiu.
    LSPSF.lt neradau, kad privalu naudotis sertifikuota iranga. Keista, jei tai istiesu niekur neirasyta. Taciau, jei taip vistik yra, manau tai turetu buti irasyta skubos tvarka (na, nebent mes atsilikeliai, turintys mokyklas be instruktoriu :)). O jei nusprendziam, kad iranga turi buti sertifikuota, tuomet iskyla klausimas del isvilktuvu, grazintuvu, o taip pat del kai kuriu parasparniu irangos gamintoju.

O dabar turiu eiti ruostis instruktoriaus egzaminui :)

Labanktis melieji. Saldziai pamiegokit. Ateity gali prireikti jegu.

Georgas

Tomai, pamiegok! Gal ryte nuotaika pagerės :)

Įrangos pardavimas – sudėtingas klausimas, draudimais čia nieko nepasieksi. Visada atsiras nesąžiningų dilerių, kuriems asmeninė nauda svarbiau už kito žmogaus sveikatą… Be to, įrangą galima pirkti užsienyje.

Geriau – atsakinga instruktorių bei kitų patyrusių pilotų nuomonė (bei patarimai) apie įrangos pasirinkimo kriterijus. Džiaugiuosi matydamas, kad palaipsniuj ji vystosi į teisingą (mano manymu) pusę. Jei žmogus neklauso niekeno nuomonės, jo neperauklėsi, jis vis tiek ras būdų, kaip apeiti visus draudimus. Bet dauguma visgi paklauso autoritetų. Svarbu, kad tie autoritetai suvoktų savo atsakomybę.

Įranga turi atitikti piloto sugebėjimus. Bėda ta, kad pats žmogus dažnai negali teisingai įvertinti savo sugebėjimų.

G.

GiSi

Tomas Sestokas (SKY) Parašė:

> Jei is Latvijos ir toliau i Lietuva ateidynes
    > iranga is Balkanu pusiasalio, apie tai bus
    > pranesta tos irangos gamintojui. Taip pat bus
    > pranesta kitiems draugiskiems gamintojams
    > (pranesiu ne as, o zinomas brendas) apie
    > lietuvisko ir latvisko pardaveju elgiasi.
    Sveikinu, Tomai,
    kad AVA irase tave i dileriu sarasa. Bet sio gamintojo produkcija Lietuvoje jau populiari koki 5m. O lietuviski ir latviski pardavejai elgiasi lygiai taip kaip ir visus tuos 5m.
    Tikiuosi, budamas dileriu, tesi AVA politika ir nemokamai remontuosi iranga :)
    Gintaras

Tomas Sestokas

Aciu Gintarai uz sveikinimus. Man tikrai smagu buti atstovu tu gamintoju, kurie man paciam labai patinka. As taip pat dziaugiuosi, kad AvaSport iranga vertinama tiek Lietuvos, tiek viso pasaulio pilotu. O lietuviski, latviski ir kitu saliu pardavejai turi elgtis taip, kaip tai numato bendradarbiavimo sutartis. Priesingu atveju ta garbe, atstovauti pasaulini brenda, gali buti suteikta kitiems zmonems.
    Kas liecia irangos pardavimo, remonto ir kitu paslaugu salygu, visa tai istiesu priklauso nuo gamintojo vykdomos politikos. Jokios oficialios informacijos apie planuojamas akcijas neesu gaves. Manau, kad galimybe pasiremontuoti iranga nemokamai bus (ne Lietuvoje, zinoma). Taciau tai yra tik mano, kaip zmogaus, pazistancio AvaSport savininkus nuomone, o ne gamintojo atstovo pazadas.

Sigitas

vytask Parašė:

> … visos mano licenzijos, kurias dave dievas, su
    > savim – kitu, svetimu man nereikia :)
    > prastai jautiesi ? nori pablevizginti ? skambink
    > 8674 26662

blyn; dar vienas pilstytojas…
    jei skaityt tebemoki – kalba ėjo apie tavo instruktoriaus licenziją; ar ir toliau iš už krūmų gaudysi para-mokinius nuo Stasio ir siūlysi jiems pigiau mokintis pas tave?
    stenkis, kad paskui pats blogai nesijaustum…

vytask

.. sveikas Sigitai – matau mane prisimeni :)

sssvajoklis

http://smotri.com/video/view/?id=v209826145e
    taip reikia mokytis skristi…

artistas

Linksmas vaizdelis.Toks atvejis kazkada senais gerais laikais,atsitiko ukrainoje,kai i karviu banda nusileido skraidykle.Ir mes is virsaus mateme kaip karves issilakste,bet tuoj pat
    sugrizo ir ratu apsupo paziopsoti joms nepazistamo daikto.Zvengem susiriete.

Sigitas

vytask Parašė:

> .. sveikas Sigitai – matau mane prisimeni :)

tai Vytai su savo SOL kontrabandistu Petru- suglauskit ausis ir gailėkis kad mane pažysti

kle

Jo kai kuriem sunku priprasti prie laisvos rinkos ekonomikos

Sigitas

kle Parašė:

> Jo kai kuriem sunku priprasti prie laisvos rinkos
    > ekonomikos

kle – kurią rinką laisva skaitai – kontrabandinę ar tą, veikiančią pagal ofic. sutartis, kontraktus…?
    klausimas: ko tu mokykloje mokeisi?-kaip iš pamokų bėgioti? :)

kle

kontrabanda tai kai kazkas nemoka akcizu ar kitu importo mokesciu

tu moki kazkokia suma pinigu solui uz isskirtines teises prekiauti regione? Ar tiesiog seip jei kazkas sugeba konkuruoti su tavim, ir atvezti norintiems skraidyti ta pacia iranga pigiau, reiski nepasitenkinimus?

Tomas Sestokas

Kadangi, tai truputi ir mane liecia, duokit zodi. Rimtas gamintojas savo atstovams tiekia iranga dilerinemis, zemiausiomis kainomis, o dileris savo ruoztu atstovauja gamintoja grieztai apibrieztame regione ir skelbia gamintojo nurodytas kainas. Todel, jei visi laikosi taisykliu situacija, kad nauja iranga bus pigesne pas kuri nors NEatstova yra neimanoma. Nebent iranga vogta arba nupirkta is kito regiono dilerio uz neoficialia kaina ir i svetima rinka. O stai su deveta iranga, jau nebepakontroliuosi.

Tasas

Na tai jei įranga naudota 1 sekundę, ji jau skaitosi naudota. Galima gal ir per ebay pirkti ar pardavinėt :D Tai čia nelabai ką ir sukontroliuosi.

Rodoma 20 įrašų - nuo 141 iki 160 (viso: 167)
  • Tema „ Netonys 2008-11-9“ uždara naujiems atsakymams.