- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2008 15 spalio @ 14:19 #178970Georgas
Na, jei jau eina kalba apie SIVo reikalingumą, tai mano nuomonė yra tokia:
į SIVą turi važiuoti tik tie pilotai, kurie tam yra pasirengę tiek teoriškai, tiek morališkai.
Negalima daryti SIVo ‘už kompaniją’, arba kad pasigirti prieš kitus (ir save patĮ).
Tinkamu laiku nuvažiavus į SIVą, reikiami įgūdžiai ir refleksai įgyjami daug greičiau, nei skraidant paprastai.
Bet jei pilotas tam dar yra nepasirengęs, rezultato nebus, arba jis bus neigaimas.
Taip pat į SIVą nėra prasmės važiuoti tam, kuris jau sėkmingai (ir dažnai) dalyvauja aukštos klasės varzybose – jis viską praėjo
‘kovinėmis salygomis’.Skraidant parasparniu, reikalingi refleksai, nes kritinėje situacijoje protas nespėja veikti. SIV – vienas iš būdų padėti tiems refleksams atsirasti.
G.
2008 15 spalio @ 14:34 #178972liotcikPagarba Georgui Pritariu 100%.
2008 15 spalio @ 22:14 #178991sssvajoklisasirvinskas Parašė:
> Kas skaitot rusu foruma, idekit ten sita nuoroda.http://paraplan.ru/forum/viewpost.php?p=480524
idejau
2008 16 spalio @ 06:43 #179000Tomas SestokasGeorgai, tu valdai
10 balu.
2008 16 spalio @ 10:28 #179008MarijonasGeorgai, sutikdamas su tavo argumentais, negaliu nepapildes. As kaip buves pedagogas dazniausiai galvoju apie tuos, kurie taikosi mokyti skraidyti kitus. Mano galva jiems, nors ir “afigeniems”
asams SIV-as butinas. Kitaip ko toksai vargo mokytojas gales ismokyti kitus, apie kokius pojucius jis gales kalbeti, jei kaip ir beskraidytum kai kuriu rezimu per visa gyvenima tu gali net neparagauti…
Jei mokai kitus buk malonus ir nakti pakeltas ne tik papasakot, bet ir parodyk kaip tai daryti. Per varzybass teko ne karta stebeti situacijas, kai ir labai gerai skraidantiems pilotams atsitinka pakankamai
nesudetingi rezimai (frontalai, stiprus papurtymai), o grize i startaviete jie pasakoja, kad gavo pilna SIV-a. O SIV-u net nekvepejo!
Buvau maloniai nustebintas ir suzavetas, kai vienam SIV kursa atliekanciam pilotui nepavykus atlikti tam tikra rezima ir pareiskus, kad su tuo sparmu tai neimanoma, instruktorius paeme svetima sparna, pakilo i ora ir vienu skrydziu
atliko visa SIV programa. Stai tokiu instruktoriu mums reikia, stai tokie ir turetu buti visi nstruktoriai. Ar tai imanoma? Bet sito siekti butina!!! Kelkime kartele po truputi tiek instruktoriams, tiek pilotams. Jau dabar
musu Lietuvos skraidymo mokyklu rezultatai akivaizdus. Koki pasididziavima mums sukelia kitu saliu pilotu komplimentai musu skraidunams startavietese tiek Europoje, o ir tame paciame Oludenize. Musu pilotai paruosiami visai neblogai
bet reikia eiti pirmyn, sustojus gresia degradavimas. Jau dabar 1-2 klases sparnas savo charakteristikomis ko gero lenkia pacius kieciausius praeto desimtmecio sparnus, o kas bus toliau…. Jeigu tobuleja iranga, turime tobuleti ir mes…O pavariau, kaip tikras politrukas, todel baigiu.
Saugiu skrydziu ir SIV-o pagal poreikius ir nora!
2008 16 spalio @ 13:13 #179014Tomas SestokasChebra, gelbekit! Dar vienas aiskiai ant Samuraju raunasi!
O dabar rimtai. Ko mums reikia is SIV. Satai, Wingover’iai, babachkos tai grazios ir ispudingos figuros, kuriu taikomoji verte crosscountry – nulis. Srauto nurovimas ir greitas zemejimas – tai SIV jega, tai – tas
ko reikia normaliam pilotui, kad skraidydamas jis galvotu ne apie tai kaip likti gyvam, o apie rezultataus. Be to pabreztina, kad svarbus ne pats srauto nurovimo faktas. Svarbus metrai. Kiek tu nuzemejai atlikes manevra.
Gilia spirale daugumas vadina sukimasi su zemejimu duok diev 3-5m/s. Ne. Ne taip. Paprasciausias zemejimo budas – B-stall. Jis duoda apie 5-8 m/s zemyn. Spirale turi prasme tik jei ji duoda didesni zemejima
ir tesiaisi na bent jau 15 sek.
Ir stai krastinis, mano atveju pagrindinis ir nenugincyjamas SIV pliusas – koncentruota prakritimu doze, kuri taip pat pilotui duoda psichologines pusiasvyros.
ISVADOS.
1. Kalnai privers bet kuri pilota susipazint su SIV be SIV. To tikrai neisvengsi. Todel saugiau pazinti ji virs vandens ir su racija ausyje.
2. SIV, jei tai daroma laiku, pagreitina procesa, t. y. tu greiciau tapsi saugesnis, greitesnis ir is skrydzio gausi malonuma ne del adrenalino, o del skrydzio.Mariukai, mes gal susilazinkim? Vaziuojam i kur nors virs vandens – Italija ar Turkija (galim ir Annecy, bet ten truputi permazai aukscio isdykavimams). Jei as, nepraejes SIV, padarau visa
REIKALINGA siv dali, tu apmoki kelione. Jei ne… Mariukai, man bus smagu pavezioti tave po grazias skraidavietes uz savo pinigus.Ir cia dar isvada:
3. Jei tau jau 50… Jei tave Draugai vadina Chatabycium… Netykek jais. Saugok save. Juk teoriskai tai dar ne gyvenimo pabaiga. Todel neverta rautis ant Samuraju2008 17 spalio @ 06:52 #179064MarijonasNenoreciau veltis i asmeniskumus, bet del SIV-o mano nuomone nepajudinama- jis butinas. Kas del to, kad kai kurie SIV-a ir be SIV-o padarys, galiu pasakyti, kad ir as pirma SIV-a vien is baimes padariau,
bet pasikartosiu, jog ne velnio nesupratau kas vyko. Sitas SIV-as atlitktas kai akys savo akiduobese ir su pilnasta samone… Tuo as labai patenkintas. Tikrai nuosirdziai tikiu, jog tai gali man padeti ateityje
saugiau ir konfortiskiau skraidyti.
Kadangi azartiskais zaidimais is bet ko nezaidziu jau daugiau kaip 30 metu ir ateityje neplanuoju, galiu tik konstatuoti, jog bijant frontalu pilnam SIV-ui atlikti butini pampersai….. “Muzyk nu ty menia ponial….”2008 17 spalio @ 07:05 #179065Tomas SestokasMetrai Marijonai, metrai. Ne frontalai yra baisus, o frontalai 10 m aukstyje. O del pampersu tu teisus, sito tai reikes. Juk tiek buvo skraidoma, vengiant rovimu ir luziu. Igauti refleksai, kurie reikalauja kelti rankas, jauciant artejanti nutrukima.
2008 17 spalio @ 14:54 #179072liotcikTomas Sestokas (SKY) Parašė:
Igauti refleksai, kurie
> reikalauja kelti rankas, jauciant artejanti
> nutrukima.Srauto nutrukima as pajauciu pries paliesdamas zeme. Siulau visiems sitaip pasitreniruot.
2008 17 spalio @ 19:43 #179078artistasKas cia mane idejo?Tarp kitko jau tada turejau susimeistraves skraidykle.Ot buvo smagus mano gyvenimo laikotarpis
2008 17 spalio @ 21:20 #1790832008 18 spalio @ 08:42 #179087karolisSexy!!!
-
AutoriusĮrašai
- Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.