- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2008 16 spalio @ 15:28 #179027Dima
liotcik Parašė:
> Dima, bogai zmones mokinat skraidyt. Srauto
> nutraukimas yra labai grubi pilotavimo klaida.OXUET. Tu dar neatsakei i mano klausima,kuri aš tau uždaviau anksčiau šitoj temoj,o pradedi toliau šuda malti.
Dabar turesi dar atsakyti,i ankstesni klausima ir i ši.Kada ir ka aš mokinau skraidyti,nes paminejai kad aš mokinu.2008 16 spalio @ 15:31 #179028ArvydasasNu va, Tomai, preištrauji pats sau: Vienam poste sakai, kad buvo, kitam kad ne. Taigi, kaip ir nereikia dėl to manes kaltiniti ligomis (o beje, matau aš blogai, todėl ir akinius nešioju
)
Tai, kad Juozas PATS nuvažiavo iš karto po mokyklos, tai jau JO problemos. Juk po žodžių “Taip, liotcik, as SIV’a katik baiges mokykla praėjau su DHV1-2 sparnu ir gyvas likau” jis neparašė: IR JŪS TAIP DARYKIT. Tai tik pasisamymas, kaip jis padarė, o ne rekomendacija, kaip elgtis.
Asmeniškai aš sutinku su tavim, kad į SIV’ą reikia važiuoti ne po mokyklos baigimo, su kažkokiu tais “naliotu”.
Bet nesutinku, kad į SIV’ą išvis nereikia važiuoti. Mąsčiau ir aš apie paralelę su automobilizmu ir važinėjimu ant ledo, bet manau, kad tai netinkamas palyginimas nes: plikledį žmogus gali pasigauti kiek kartų per metus? 2? 3? 15? O ten kur tu gyeni, tokio dlayko turbūt iš vis nėra (atsiprašau jei klystu).
O vat skrendant su parasparniu “plikledį” gali gauti praktiškai kievieną kartą, kai pakyli, ypač, kai dėl patirties stokos nemoki “atsirinkti vairavimo sąlygų”.
Jei galimybė pasigauti plikledį su automobilių būtų kas antrą dieną, tai turbūt ne tik kad ralio tipo vairavimo kursai būtų privalomi, be jų, turbūt ir teisių niekas neduotų.2008 16 spalio @ 15:35 #179029ArvydasasTomas Sestokas (SKY) Parašė:
> Tikiuosi, kad patekus i SEKANTI sudziuka ore, as irgi be SIV’u
> islipsiu is jo svarus, sveikas ir gyvas, nes uz
> nugaros xxxx valanduTo ir palinkėsiu
Kad ne tik į šudžiūką patekęs išliptum gyvas ir sveikas, bet ir dYYYdelį ŠŪŪŪDA
2008 16 spalio @ 15:58 #179033liotcikGal sumaisiau vardus, buvo vienas zmogus su rusisku vardu kuris mokino pas Zenia.
Tai nekeicia sios temos esmes: mokinai ar zmones yra blogai mokinami, kuriamas blogas poziuris.
2008 16 spalio @ 16:03 #179034Tomas SestokasArvydasas Parašė:
> Nu va, Tomai, preištrauji pats sau: Vienam poste
> sakai, kad buvo, kitam kad ne. Taigi, kaip ir
> nereikia dėl to manes kaltiniti ligomis (o beje,
> matau aš blogai, todėl ir akinius nešioju)
Kalbam apie fakta, o ne apie buda. Be to, SIV instruktorius turi saugiai organizuoti SIV, o nebuti mama kiekvienam pilotui ir galvoti apie jo gyvenima (nors tai nepadarytu jam gedos, zinoma).
> Tai, kad Juozas PATS nuvažiavo iš karto po
> mokyklos, tai jau JO problemos.O be Juozo dar kruva kitu pilotu. Ir tai jau JU problemos. Paaiskinimas nepadarytu instruktoriui gedos.
Juk po žodžių
> “Taip, liotcik, as SIV’a katik baiges mokykla
> praėjau su DHV1-2 sparnu ir gyvas likau” jis
> neparašė: IR JŪS TAIP DARYKITNe neparase. Mes, Lietuva, turim gera instruktoriu, kuris kol kas issaugojo visu mokiniu givybes.
. Tai tik
> pasisamymas, kaip jis padarė, o ne rekomendacija,
> kaip elgtis.>
> Asmeniškai aš sutinku su tavim, kad į SIV’ą reikia
> važiuoti ne po mokyklos baigimo, su kažkokiu tais
> “naliotu”.Valio. Sutarem.
> Bet nesutinku, kad į SIV’ą išvis nereikia
> važiuoti.Cia jau pas liotchika. O gal esu sakes, kad SIV’o nereikia?
Mąsčiau ir aš apie paralelę su
> automobilizmu ir važinėjimu ant ledo, bet manau,
> kad tai netinkamas palyginimas nes: plikledį
> žmogus gali pasigauti kiek kartų per metus? 2? 3?
> 15? O ten kur tu gyeni, tokio dlayko turbūt iš vis
> nėra (atsiprašau jei klystu).O kur as gyvenu? Mes kaip tik vakar su zmona kalbejomes, kad jei ji isvaziuotu i Sveicarija mokytis, mums butu geriau, nes dazniau matytumemes
> O vat skrendant su parasparniu “plikledį” gali
> gauti praktiškai kievieną kartą, kai pakyli, ypač,
> kai dėl patirties stokos nemoki “atsirinkti
> vairavimo sąlygų”.Teisingai. Tai leidzi teigti, kad pilotas ismoksta pilotuoti daug greiciau, nei vairuotojai vairuoti.
2008 16 spalio @ 16:05 #179035liotcikArvydasas Parašė:
> Nu va, Tomai, preištrauji pats sau: Vienam poste
> sakai, kad buvo, kitam kad ne. Taigi, kaip ir
> nereikia dėl to manes kaltiniti ligomis (o beje,
> matau aš blogai, todėl ir akinius nešioju)
>
> Tai, kad Juozas PATS nuvažiavo iš karto po
> mokyklos, tai jau JO problemos. Juk po žodžių
> “Taip, liotcik, as SIV’a katik baiges mokykla
> praėjau su DHV1-2 sparnu ir gyvas likau” jis
> neparašė: IR JŪS TAIP DARYKIT. Tai tik
> pasisamymas, kaip jis padarė, o ne rekomendacija,
> kaip elgtis.
>
> Asmeniškai aš sutinku su tavim, kad į SIV’ą reikia
> važiuoti ne po mokyklos baigimo, su kažkokiu tais
> “naliotu”.
> Bet nesutinku, kad į SIV’ą išvis nereikia
> važiuoti. Mąsčiau ir aš apie paralelę su
> automobilizmu ir važinėjimu ant ledo, bet manau,
> kad tai netinkamas palyginimas nes: plikledį
> žmogus gali pasigauti kiek kartų per metus? 2? 3?
> 15? O ten kur tu gyeni, tokio dlayko turbūt iš vis
> nėra (atsiprašau jei klystu).
> O vat skrendant su parasparniu “plikledį” gali
> gauti praktiškai kievieną kartą, kai pakyli, ypač,
> kai dėl patirties stokos nemoki “atsirinkti
> vairavimo sąlygų”.
> Jei galimybė pasigauti plikledį su automobilių
> būtų kas antrą dieną, tai turbūt ne tik kad ralio
> tipo vairavimo kursai būtų privalomi, be jų,
> turbūt ir teisių niekas neduotų.Vasara taip, bet ziema Lietuvoj kas diena gali pasigaut plikledi. Siais metais skraidydamas lygumose neturejau NEI VIENO tikro luzio (neskaitant ausu palingavimo). O nuvaziavus i kalnus (ant zvirkelio) luzinejo (sumetydavo) daug dazniau.
Paraleles manau labai tinkamos.2008 16 spalio @ 16:17 #179036afigennaikad jau diskusijos i tema nera, liko beprasmis zodziu karas
2008 16 spalio @ 16:29 #179037liotcikTomas Sestokas (SKY) Parašė:
> Arvydasas Parašė:
>
>
>
> > Bet nesutinku, kad į SIV’ą išvis nereikia
> > važiuoti.
>
> Cia jau pas liotchika. O gal esu sakes, kad SIV’o
> nereikia?
>
>Tomai, Arvydai patikslinu savo pozicija:
Ir be SIV’o galimau saugiai skraidyti.
Ir su SIV’u galima uzsimusti.
Siv’o metu esi padidintos rizikos grupeje.
SIV’as daznai pagadina piloto poziuri i sauguma.
SIV’as nera vaistas nuo visu ligu. Daznai piloto ziniu trukuma, per ausktos klases parasparnius masomas su SIV’o trukumu.
Vaziuokit su Zenia i Turkija bus smagu – as cia ne tam, kad kazkam bizni gadint.
Del viso kito atrodo sutariam.
Kur parasyta kad as pries siv’a?
2008 16 spalio @ 16:33 #179038karolisnenoriu veltis i per ilgas diskusijas todel trumpai pasakysiu kaip as pirma karta atsiradau sive:
Ka tik baige PG mokykla sedejom kazkokioj LSK tusofkej ir uzsisakinejom sau sparnus.
Uzejus kalbai apie siv kursus, instruktorius padare toki pareiskima:– Kol jus nepraeje siv kurso, tol jus NE PILOTAI!!! (pabreziamu tonu, matyt alus dare savo…)
Ta proga trys visiskai zali ciainikai: as, arturas ir antanas ta pacia sekunde uzsirasem i siv kursus, kartu su siek tiek maziau zaliais ciainikais bitlu ir matuliausku. Tas sivas man asmeniskai nebuvo labai sekmingas ir as igavau daugiau baimes negu pasitikejimo.
As gana kategoriskai pasisakau PRIES naujoku stumima i siva. Dar galvoju kad pirmas sivas turetu buti siek tiek supaprastintas ir ismesti kai kurie pratimai, pvz ilgas ir nuobodus sukiojimasis negatyve mano galva neduoda jokios apciuopiamos naudos nes zmones vis tiek neturi pakankamai igudziu kad ta procesa nors kiek kontroliuoti. Sivo esme – suteikti zmogui pasitikejima savimi ir isugdyti kazkokius igudzius, o ne fobijas. Statistiskai griztanciu lietuviu su fobijom labai nemazai.
PS ant nieko nevarau, nesupraskit klaidingai
2008 16 spalio @ 16:55 #179039Arvydasas>afigennai Parašė:
>
> kad jau diskusijos i tema nera, liko beprasmis zodziu karasIr tau taip bus, kai susidursi gyvnime su advokatais ir teisininkais. Vienas neteisingas žodis ir tau pipec
>liotcik Parašė:
>
>Kur parasyta kad as pries siv’a?Sorry, šitoj vietoj aš sutirštinau tavo “Ir be SIV’o galima saugiai skraidyti.”,
>karolis Parašė:
>
>Ka tik baige PG mokykla sedejom kazkokioj LSK tusofkej ir uzsisakinejom sau sparnus.
>Uzejus kalbai apie siv kursus, instruktorius padare toki pareiskima:
>- Kol jus nepraeje siv kurso, tol jus NE PILOTAI!!! (pabreziamu tonu, matyt alus dare savo…)O vaikeli… Aš kaip tik norėjau paršyti, kad instroktorius man niekada negrūdo SIV’o (nes taip ir nebuvo), bet… jei tai ką sako karolis – tiesa, turime sudėti ginklus ir pripažinti, kad liotcikas teisus: mokinai ar zmones yra blogai mokinami, kuriamas blogas poziuris.
O gal nuo to laiko kai kralois baigė mokyklą iki ją baigaiu aš instuktorius pakeitė savo nuomonę ir taip nebesako mokiniams? Tada liotcikas lieka neteisus.2008 16 spalio @ 17:14 #179040artistasVo,bliamba,visai kaip seime.Tarsi visu tikslas vienas-valstybes gerbuvis.Taciau kaip i ji ateiti kiekvienas siulo savo kelia.Taip ir pas mus.Rodos visu tikslas vienas-saugus skraidymai,o paziurekit kiek pasiulymu kaip ta pasiekti.Manau mums nera ko ir
del ko cia gincytis.Turi babkiu,laiko,noro varai i Turkija,o ar tai gerai ar blogai jam paciam ir spresti.Juk mes dazniausiai kabom po viena po sparnu,uz kita ore mastyti nereikia.Kiekvieno is musu saugumas priklauso nuo musu poziurio i ta uzsiemima.
O jei tas poziuris nesutampa su greta skrendanciu,tai dar nereiskia,kad anam reikia duoti i snuki.Vienas,kaip balandis vartiklis nori ore issidirbineti ir tegul.Jo tokia natura,toks temperamentas.Juk ir lakunai vieni visa amziu skraido keleiviniais lektuvais ir
jiems gal ne karto neprisieina staigiau susukti lektuvo.O kitas jau po pirmo vairolazdes paemimo i ranka,supranta,pajaucia,kad
bus balandis vartiklis-oro akrobatas.Jam tiesiaja skraidyti-nuobodu.Cia esi kaip koks kabinetinis valdininkas-to negalima ir to
negalima.Tavo galimybes-rybotos,ispraustos i remus.O pas mus-LAISVE.Vienas danguje tu darai ka nori.Cia kaip Dzordana kazkada panasiai dainavo.Laisve fantazijai,laisve improvizacijai,laisve plesti sio sporto ribu galimybes.Taip kad cia gincijasi
labai skirtingi zmones,todel ir neverta burnu veltui ausinti.Pilotai skirstosi (prasau neisizeisti)i cainykus,savaitgalinius,skraidancius savo malonumui ir sportininkus.Todel kas vienam aisku ir paprasta,kitam -tamsus miskas.O pasisakyti nori ir tie ir anie.Va cia ir prasideda nerazbirycha.Skraidymas pirmoje eileje yra malonumas,o del malonumo nervuotis ir irodineti kam geriau,pripazinkit kazkokia nesamone.Vaziuokit i SIV-vus,skraidykit virs teviskes,virs kalnu,
dalyvaukit varzybose,svarbiausia-patirkit tame malonuma.O dabar paskaicius foruma,na cia mano fantazijos vaisius,matau toki vaizdeli.Vietoj zmoniu pakabose matau ivairiausiu veisliu sunis.Stai atvaro taikus zaismingas pudelis,is kitos puses arteja ir
siepia dantis rotveileris,dar toliau gerai dresiruotas vilksunis,salia jo mazas,bet piktas ciau,ciau.O velnias,visai salia prasvilpe
gresminga poza pitbulis su dogu na ir tt.Oi visai pamirsau ir mano Bosas gan karingas..Mus visus jungia ir suartina vienintelis
tikslas -pajusti Dievo dovana-dangaus orgazma.Eikime i ji su sypsenom,su gera nuotaika,meile vieni kitiems
Kaip Dieva myliu rasau negirtas,na tokia sio vakaro nuotaika.2008 16 spalio @ 17:57 #179041AnonimasStasiuk, oro nebėra, todėl skraidūnai garą nuleidinėja forume
Diskusija tradicinė, vyksta kiekvienais metais pasibaigus orui
2008 16 spalio @ 18:27 #179043karolisas tai nematau cia jokios dramos.
visi issako savo nuomones – niekas nepasikeis, kaip skraidem taip skraidysim2008 16 spalio @ 20:16 #179048Tomas SestokasNu Stasy, nu kokie mes jums pudeliai ar pinceriai. Mes tik diskutuojam ir tiek.
Liotchikui. Dariau, tavo pozicija aiski ir beveik sutampa su manaja:
Ir be SIVo galima saugiai skridyti
TAIPIr su SIVu galima uzsimusti
TAIPSIVo metu esi padidintos rizikos grupeje
TAIP, betSIVas, PRAEITAS SU, pasikartosiu, INSTRUKTORIAUS SNIBZDEJIMU I AUSI YRA SAUGESNIS, NEI PATEKUS I “SIVa” PACIAM.
O juk vistiek pateksi. Kalbejau su pilotu (nepamenu jo tautybes ir vardo), kuris dalyvavo JAV varzybose, kai tu laimejai. Jis kalbejo, kad tu ir kiti skraide ta diena beprociai, neturintys savisaugos instikto “psichai”. O susitike mes buvom rimta pavasari Alpese ir tuometines salygos jam visai neatrode baisios. Tagi, darau isvada, kad tuomet skraidei laAabai rimtom salygom. Taip pat ytariu, kad tai nevienintelis tavo pasiskraidymas rimtomis salygomis. Netikiu, kad skrisdamas nekarto nepajutai, kad 10cm uztrauktos klevantos turi buti atleistos, nes sparnas eina i nurovima arba kad tik istiesines viena puse (konsole) negautum per kita, arba dar ka nors. Tiesiog tu tai jau praejai, tu jau pajutai sparna ir tau tai jau nebekelia problemu, dazniausiai. Taciau pajusti benutrukstanti sparna reikia ismokti. Tam reikia arba nedaug laiko su trupucio rizikos paciam, arba visai mazai laiko su maziau rizikos SIVe. Todel as uz SIV po 20h stazo.2008 16 spalio @ 20:23 #179050Dimakarolis Parašė:
, pvz ilgas ir nuobodus
> sukiojimasis negatyve mano galva neduoda jokios
> apciuopiamos naudos nes zmones vis tiek neturi
> pakankamai igudziu kad ta procesa nors kiek
> kontroliuoti.Tavo žodžius Ženiai i ausi.O jis man sake,arba aš darau SATa,arba iki pamelinavimo darysiu tos negatyvus.Teko jam ta SATa
rodytiA už dovana (parasailinga) visiems ačiu.Kiek bandžiau valdyt ta daikta,jis visai nesivaldo .O diena prieš tai mes dar
su Volkovu stovejom ir kalbejom,kad visgi koks šudas tas parasailingas.Žmones kaba ten kaip dešra,kad gyvenime neskristume su tokiu šudu.Ir kita diena man tokia staigmena.Nors išpradžiu,kai man užrišo akis, galvojau kad mane priris prie kokio nors banano ir tampys po jura.Netgi Gerda ispejau,kad ja paliksiu,jeigu man taip padarys,kadangi ji irgi aktyviai dalyvavo šitoj egzekucijoj.Bet viskas baigesi gerai.
[IMG]http://www.edraudimas.com/DSC00143.JPG[/IMG]
[IMG]http://www.edraudimas.com/DSC00149.JPG[/IMG]
[IMG]http://www.edraudimas.com/DSC00152.JPG[/IMG]
[IMG]http://www.edraudimas.com/DSC00157.JPG[/IMG]
[IMG]http://www.edraudimas.com/DSC00180.JPG[/IMG]2008 16 spalio @ 20:42 #179051Tomas SestokasDariau, kada tavo gimtadienis? Gal varom? Ten atrodo visai smagu
Dima, su gimtadieniu. Gaila, kad negalejau taip is artymo savo pasityciot2008 16 spalio @ 20:43 #179052TasasMano nuomone SIV’as=SAUGUMAS ypač reikalingas tiems žmonėms, kurie visada įsitikinę, kad sparnas visada išveš bet kokioje situacijoje (po siv’o jie apsiramina ir supranta, kad sparnas nėra žaislas ) ir dar tiems kurie turi bloga judesių motoriką (kadangi, to jie virš žemės negali išmokti saugiai ). Na išsidirbinėjantiems ir kvailiojantiems ore SIV yra būtinybė.
Aišku į SIV kursus reikia važiuoti teoriškai ir praktiškai mokant bent paprasčiausius valdymo ypatumus (manau bent su 15-20val priskraidymo įvairiomis sąlygomis), kadangi kitką gali nesunkiai išmokti SIV’o metu, aišku ne kiekvienam žmogui tai priimtina (Visi žmonės skirtingi).
Aš pats jau 3 kartus praėjęs SIV, SIV-pro ir ACRO kursus virš vandens ir to tikrai nesigailiu. Tikrai išmokau tiksliai kontroliuoti sparną,o ypač savo aukšti sudėtingose situacijose ne vario pagalba, o galva. O pagal likusi aukšti visada mastau apie atsarginio parašiuto metimą, tikrai ne kartą jau buvau begriebiantis rankeną ir tikrai nebijau griebtis jos, nes tai gali būti mano išsigelbėjimas.
Taip pat manau, kad tikrai nedaug pilotų tiksliai žino kaip taisyklingai mesti atsarginį parašiutą (Kiekviena pakabinimo sistema turi savus ypatumus, kuriuos reikia sužinoti ir išbandyti, patikrinti)
ARCUS mokiniai kiek įmanoma daugiau mokomi taisyklingai mesti atsarginį parašiutą tiek teoriškai tiek praktiškai.Siūlau rengti kasmetinius saugumo seminarus sukviečiant visus Lietuvos pilotus.
Jei kas ne taip sakykit, tai juk tik mano nuomonė.
SKYPE: para_tasas2008 16 spalio @ 20:52 #179056karolis>> Tavo zodzius Zeniai i ausi
Va cia tu ir “blochanulsia”
SATas be negatyvo tai tas pats kas alus be degtines – tuscias laiko gaisimas.
Kaip suprantu, teks dar tau pamelynuoti2008 16 spalio @ 21:29 #179060artistasDaugelis dar skraidanciu”senuku”pamenam kai 8-tojo desimtmecio vidury,pradejus Lietuvoje sparciai plisti skraidykliu sportui,
is visu salies kampeliu budavome sukviesti i kasmetine skraidunu konferencija Kaune.Ten,tuometinis federacijos pirmininkas Saulius prelgauskas,skaitydavo
pranesimus apie visas to sporto naujienas Lietuvoje ir uzsienyje.Pasisakydavo visu klubu vadai ir individualiai sportuojantys entu
ziastai.Karstai diskutuodavome ivairiausiais klausimais.Manau tai geras pavyzdys,tik yra vienas bet…Kur sutalpinti toki buri skraidunu
Tada musu buvo tik keliolika,dabar-simtai.Na dar tada nebuvo ir kompiuteriu,nei mobiliaku.Informacija pasikeisti nebudavo taip lengva
Gal todel ir reikedavo rinktis i viena kruva.O cia rasai sakini ir tuoj pat ji perskaito visa Lietuva.2008 17 spalio @ 07:30 #179067GeorgasO beje, kasmetinė konferencija įyvyks kaip įprasta – sausio viduryje. Kviečiam visus dalyvauti ir pasisakyti visais klausimais. Jei bus daug norinčių, rasime didele salę
G.
-
AutoriusĮrašai
- Tema „ Oludeniz-ruduo-2008“ uždara naujiems atsakymams.