- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2008 22 spalio @ 18:28 #179168Sigma
Ne issilavinime esme.
Pradek rimtai skraidyti ir greitai viska suprasi…. shto pociom
2008 22 spalio @ 18:42 #179169SigmaTai, kad Stasy mano e – mailas nepasleptas
nemanta@centras.ltA. J.
2008 22 spalio @ 18:48 #179170SigmaTai, kad Stasy mano e – mail nepasleptas
nemanta@centras.ltA.J.
2008 22 spalio @ 18:55 #179171SigmaTai kad Stasy mano e – mail nepasleptas
nemanta@centras.ltA.J.
2008 22 spalio @ 19:42 #179172Dimakarolis Parašė:
> Gerbiami pilotai, (o ypac Dima)
>
> diskutuojant siulau remtis savo asmenine patirtimi
> ir rasyti tik tai, del ko esi 100% tikras. Jeigu
> visi imsim perpasakoti ka kada sake Igoris,
> Leonardas, Jonukas ar Petrute, tai geriausiu
> atveju gausis sugedes telefonas.Karoli,jeigu remtis tavo logika,tai reikia pačiam užlipti i audros debesi,o paskui dalintis patirtim.
Nes kitu nereikia klausyti.Tai ko tu tada nestartavai Turkijoj i debesi? Igoris gi nesamones sako.
Čia jo džipsas šuda mala,o tavo normaliai rodytu,galetum drasiai skristi.O paskui sakyti,kad Igoris bailys ir tame
debisyje visai ramu ir galima su džipsais visiem skraidyti.Idomu,kuo tada visi patiketu,tavim ar juo.2008 22 spalio @ 20:09 #179173Tomas SestokasAs vel griztu prie spirales teorijos. Tam kad butumet tikri, kad ji jums pades isbandykite ja ramiose salygose. Palaikykit ja 30 sek ir paziurekit leidimosi vidurki ir savijauta. Tada ta vidurki priderinkit prie Karolio iliustracijos. O tada pagalvokit ar reikalui esant ji jums pades. Esant debesy ir negelbejant ausims su speed’u ir B-stall, mano pasirinkimas siandien butu konsole+didele ausis, frontalas arba dar koks nors nestandartinis colapsis. Svarbiausia zemeti. Geriau, jei zemeciau su sparnu virsuje.
Klausymui apie full shtall’a – su juo gausi apie 12m/s. +- 2m/s.2008 22 spalio @ 20:09 #179174TasasDzin kas ką sako, bet į debesį nereikia lysti ir nebus jokių problemų.
O jeigu jau ir pakliuvai reikia bėgti visais įmanomais būdais pagal atsiradusią situaciją (pagal veiksmingumą aš surikiuočiau taip: 1.ausys, 2.ausys+speedas ar b-stall’as, 3.gili spiralė, bet galite su tuo nesutikti
).
Negalima pasitikėti jokiais GPS, kompasais ir kt. technika, nes kartais ir tai gali visiškai nepadėti, o net pakenkti.
Man yra tekę būti situacijoj, kai gps yra rodė -+180 laipsnių, o tai yra labai daug. Net mano trackas peržiūrėjus buvo baisus(zigzagai), tada pabėgau tik gilios spiralės dėka,kadangi silpnesni metodai buvo išbandyti jau per vėlai.Taigi MIELI PILOTAI, nelyskit į debesis, tai pavojinga jums ir jūsų aplinkiniams.
2008 22 spalio @ 20:17 #179175TasasO dėl fullstall’o tai žemėjimas stabilizuojasi apie 8m/s +- keli metrai, bet jis visiškai netinkamas stabiliam ir saugiam nužemėjimui, nes tai yra nekontroliuojamas režimas ir reikalauja daug pastangų.
2008 22 spalio @ 20:35 #179176petrasrŠiaip tai skraidymas visai saugus užsiėmimas… beveik
2008 22 spalio @ 20:36 #179177DimaVienintelis greitesnis už spirale budas nužemeti,tai saldainis.
2008 22 spalio @ 21:02 #179178Tomas SestokasNegaliu gincytis del nei del fullstall’o (nors 8 gal kiek mazokai skamba) nei del saldainio. Ne, nu saldainis zinoma turi afigenna zemejima, bet ar tikrai tarp zemejimo ir saldainio daugiau nieko nera? Abejociau.
2008 22 spalio @ 22:45 #179179karolisNa ka, malonu buvo su jumi padiskutuoti, pasakiau viska ka norejau, tai sekmes skraidymuose
2008 23 spalio @ 05:48 #179180MarijonasKolega strike, jeigu nesupranti apie ka kalba, siulau kuo skubiau uzsirasyti i parasparniu teorojos kursus. Nes prisiklausius cia visokiu paistalu, galvoje gali tikras chaosas pasidaryti. Jeigu skraidunai neskiria kas atsitiks patraukus uz krastiniu A eiles stropu ir uz visu A eiles stropu, tai atsiprasau diskusijos negali buti. Pasiskaityti reikia teorijos. Bet sutinku, kad teorija tai gerai, bet praktiskai susidariusios situacijos visada gyvesnes, jos vaizdingai pasakojamos ir gyvai aptariamos. O praktiskai susidariusios ir palyginti nesudetingos situacijos dazniausiai kaip tam zvejui pagyrunui: surisus rankas, jis vistiek sakys, kad sugavo zuvi, kurios atstumas tarp akiu per suristu ir istiestu plastastaku atstuma….
2008 23 spalio @ 05:55 #179181MarijonasGiedriau, tau pasiseke – turiu viso SIV kurso pratimus su aprasymu. Parasyk man i e-maila: vipras@takas.lt, atsiussiu. Mokykis i sveikata teorijos, kai prisirpsi galesi virs vandens ir saugiai, su instruktoriaus prieziura pabandyti.
Astrus pojuciai garantuoti!
Kaip labai teisingai sako Karolis tau gali pasirodyti pasaulio pabaiga, o jam kaip staigesnis, netiketas automobilio pristabdymas. Kaip sako patarle: kiekvienam pauksteliui savas lizdelis (rusiskai skamba geriau: u kazdoj ptaski, svoji zamaski…”2008 23 spalio @ 10:15 #179183sssvajoklisstrike Parašė:
> OT. … blemba kaip cia viskas sudetinga: ausys,
> stalai, spirales, luziai…skaitau kaip
> aukstosios matematikos vadovelikiek reikia
> klasiu baigti, kad suprasti tai ?instruktorius viska isaiskina per savaite ir ismokina skraidyti.. o jei savarnkiskai pasimokysi teorija bus visai lengva…
2008 23 spalio @ 13:28 #179184baubasArba tiesiog užtenka kurį laiką paskaitinėti forumus ir paaiškėja jei ne visi, tai bent jau dauguma terminų.
2008 23 spalio @ 13:29 #179185artistasO visas turgus atsiranda,kad kai kas neisiskaito i parasymo esme ir plecia tema nereikalinga linkme.
Hau,as irgi viska pasakiau
Einu teatran,ten linksmiau.2008 23 spalio @ 20:17 #179186VarstelisNera cia pabaigos, kuo daugiau zinai tuo daugiau bandai patikrinti ir vel suzinai kad nezinai,
o su kiekvienu suzinojimu pakyli auksciau, bet kuo auksciau tuo daugiau sansu nusibaladoti
Neben imi ir nusileidi vel zemiau2008 24 spalio @ 14:43 #179190BlochaMokiniai atkreipė mano demesį į karštas diskusijas dėl žemėjimo budų, taip bučiau ir neperskaitęs
Nemaloniai nustebintas savo buvusių mokinių teorijos nežinojimu. Turbūt kažkaip ne taip dėstau.. Karolį, į tavęs labiausiai kreipiuosi:
Visu pirmą bėgti iš kilimo ar paprastai, ar su ausim, ar su ausim ir akseleratorium reikia LAIKU, kada iki debesies pado dar liko pakankamas atstumas, leidžiantis GIEDRAME ore pasiekti debesies krašto.
Kas iš jūsų nežino, kad įėjus į debesį kilimas beveik visada ŽENKLIAI didėja!? Reiškia po debesimi beveik visada lengviau kovotis su kilimu, nei debesyje!
Jei tu nespėjai pasitraukti laiku ir su savo ausim ir akseleratoriumi įeini į debesį – situacija lengvai gali tapti nekontroliuojama – į viršų eini greičiau, nei į kraštą. Be to, debesyje, kai stipriai kolbasina, net paprastas laikymasis krypties su kompasu ar GPSu gali tapti problematiškas.Todėl ir naudojami radikalus žemėjimo budai: B-stall (-8 – 10m/s) ir spiral-dive (-10-20m/s), kad galėtum nutolti nuo pado, arba išlipti iš debesies ir nutolti nuo pado, ir tik PO TO bėgti į pakraštį. Beveik visada pirmas tikslas – išeiti į giedrą orą, o toliau žiūrėti, kur bėgti. Išimtis – jei jau esi netoli krašto ir matai prošvaisą ar pvz. saulę.
Aš nedaryčiau spilar-dive ar B-stall’o tik tuo atveju, jei audra “sėdi” ant kalno, ir greitas žemėjimas beveik garantuoja įvažiavimą į žemę. Tada belieka laikyti kryptį nuo kalno ir maldauti, kad neilgai eitum ir neaukštai pakiltum.
Egzotiniai žemėjimo budai – full-stall, A-stall ir kitos Tomuko fantazijos – neturi jokio realaus pranašumo už ankščiau išvardintus B-stall ar spiral-dive.
O apskritai dar ankščiau turėčiau Tado žodžius pakartoti – nereikia prie pavojingo debesies arti lipti, nebus ir problemų.
Mano supratimu žemėjimo budai apytiksliai išsirikiuoja taip:
Big Ears -3 m/s
Big Big Ears(Marijono aprašyta technika) -4 m/s
Big Ears + speed -5 m/s
B-stall -8-10 m/s
Spiral-dive -10-20 m/s (išsukti -15 m/s – nedidele problema net mokiniui – “durnoje delo nehitroje”, tiesiog ilgai taip suktis nemalonu)Sėkmingo teorijos nagrinėjimo ir saugaus skraidymo!
Blocha
2008 24 spalio @ 16:30 #179192liotcikNa jo, ant “slapios” adiabates visada geriau kelia
Tesiant diskusija apie tinkama poziuri, studentui reiktu 3x daugiau aiskint apie tai kaip isvengt audru ir 1x apie begima nuo ju.
Man net prie kompo sedint nemalonus pujuciai atsiranda kai pagalvoji kaip su pilnu b-stallu kyli i virsu
-
AutoriusĮrašai
- Tema „ Oludeniz-ruduo-2008“ uždara naujiems atsakymams.