- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2009 1 kovo @ 20:33 #181451Marciunas
Entuziazmas ok. saunuoliai nzn. Jei norit skraidyti, skabinkit tiem kas gali pamokyti skriet (www.hanggliding.lt) .
Jei norit statyti vardan statymo, tada viskas ir taip ok, galit niekam neskambint.
2009 3 kovo @ 12:24 #181485KJO kam brėžiniai? Taigi viskas iš fotkių gerai matosi
2009 3 kovo @ 20:31 #181493tidassreikia kampo tarp sparnu ir sparnu ilgio. aciu
2009 3 kovo @ 20:47 #181494karolisTidai, daryk bebokste, jos tikrai geriau sklendzia ir medziagu maziau reikia.
2009 3 kovo @ 21:34 #181498Justas SPK2009 4 kovo @ 18:38 #181512arnoUAB,,Linksmuciu granitas”prekyba paminklais…Arnas…Cia jeigu kokiu konstrukciniu problemu iskiltu…
2009 8 kovo @ 10:48 #181559tidasspamatysit as skrisiu! detales bus tikrai rimtai suvyrintos, tvirtos, ne mano, o profesionalu darbas. visos medziagos naujos. kartys eglines, tai yra tikrai stiprus medis! 8cm skersmens 5m ilgio kartis islaiko ~60kg, o skraidykleje gi ne viena mane laikys. tai parasykit man sparnu nors ilgi! as galvoju daryti 6m vieno sparno.
2009 8 kovo @ 13:48 #181562SaniaSunku pasakyti kas iseis jei tokie klausymai kyla
bet entuziazmo tai netruksta. mes jumis tikime!
2009 8 kovo @ 20:19 #181565CinCasdel ilgiu tai kiekvienas gamintojas atsizhvelgdamas i dizaina ir supratima daro savus konstrukcinius sprendimus,
del to sparnu ilgiai yra skirtingi, kaip ir profiliai ir kitos detales.
manualuose kartais buna detaliu ishmatavimai ar bent jau nurodytas sparno ilgis supokuoto ish ko gali spresti apytikri ilgi.2009 9 kovo @ 01:35 #181573liotciktidass Parašė:
>pamatysit as skrisiu! detales bus tikrai rimtai
> suvyrintos, tvirtos, ne mano, o profesionalu
> darbas. visos medziagos naujos. kartys eglines,
> tai yra tikrai stiprus medis! 8cm skersmens 5m
> ilgio kartis islaiko ~60kg, o skraidykleje gi ne
> viena mane laikys. tai parasykit man sparnu nors
> ilgi! as galvoju daryti 6m vieno sparno.Nosies kampa daryk 90° (geriausiai valdosi konstrukcija atspariausia klaidoms), taip vadinamas “standartas”. Plotas kadangi pas tave be profiliu turetu but apie 18kvm. Is to issiskaiciuok sparnu ilgi.
Jei bandysi skrist, ziurek kad vejas vos vos dvelktu (2-3m/s). Ir vejas turi but visa laika i nosi BUTINAI.
Jei kas nepvyks, kur geriausi paminklai jau sake.
2009 9 kovo @ 01:38 #181574liotcikTruputi bloga nuotrauka idejau , tavo apartas turetu but panasus i sita:
liotcik Parašė:
> tidass Parašė:
>
>
> >pamatysit as skrisiu! detales bus tikrai
> rimtai
> > suvyrintos, tvirtos, ne mano, o profesionalu
> > darbas. visos medziagos naujos. kartys eglines,
> > tai yra tikrai stiprus medis! 8cm skersmens 5m
> > ilgio kartis islaiko ~60kg, o skraidykleje gi
> ne
> > viena mane laikys. tai parasykit man sparnu
> nors
> > ilgi! as galvoju daryti 6m vieno sparno.
>
> Nosies kampa daryk 90° (geriausiai valdosi
> konstrukcija atspariausia klaidoms), taip
> vadinamas “standartas”. Plotas kadangi pas tave be
> profiliu turetu but apie 18kvm. Is to
> issiskaiciuok sparnu ilgi.
>
> Jei bandysi skrist, ziurek kad vejas vos vos
> dvelktu (2-3m/s). Ir vejas turi but visa laika i
> nosi BUTINAI.
>
> Jei kas nepvyks, kur geriausi paminklai jau sake.
>2009 9 kovo @ 16:32 #181584arnoNe, nu gal tikrai geriau pasieskot kokio “slaviciaus”,nes vis tiek cia gaunasi dviracio isradinejimas.Geriau ismokt laisvai skrist su tuo kas isbandyta
o ne konstruoti kokius tai nepatikrintus dalykus ir po to bandyt juos savo kailiu.Zinoma be tokiu zmoniu mes nebutumem i kosmosa isskride,tikrai sveikintinas dalykas
konstravimas.Nu bet siai dienai nematau dideles butinybes gaminti tai kas jau pasieke tobulybe.O dar padarius ir isbandyt reikia…Nu nezinau…Sekmes Jums
tikrai ….2009 9 kovo @ 16:45 #181585Marciunas“kartys eglines” – puikus pasirinkimas, iskart medziaga kryziui bus
“profesionalu darbas” – supazindink su profesionalais kurie is karciu egliniu skraidykles stato, praaasaaau.
“detales bus tikrai rimtai suvyrintos, tvirtos, ne mano” – nu tai aisku ne tavo, is kaulu skraidykles dar blogesnes nei is karciu egliniu..
“skraidykleje gi ne viena mane laikys” – tandemas? buk atsargus, nes jei prireiks vieno kryziaus ir ne tau, gali tekti ryte keltis su gaidziais, o ir gultis.
“parasykit man sparnu nors ilgi” – nuo egles priklauso, jei Lietuviska gali buti kad ir 5m sunkiai rasi tinkama, jei Karelijos tai ir ant kokiu 15 m patemptum (tandemas visgi).
“galvoju daryti 6m vieno sparno” – tik vieno! nes dvisparnes skraidykles “biplanai” neprigijo istoriskai! nors ir eglines neprigijo, bet tai ai nu gal nieko. Uztai skrendi, sakas ant pakausio kapsi, per kaledas papuosti galima, gal senelis pasikabinimo sistema is berzo tosies atnestu, och grazu (perspejima – saugoti nuo geniu)!
“pamatysit as skrisiu” – tuom neabejojame, tik jei siuo keliu sieksi tikslo, nepamirsk uzsiregistruot pas sventa petra, ten be startinio mokescio, galiojancios licenzijos ir pazymos is girininko, kad kartys nevogtos, gali ir neileisti.
o jei rimtai. nevetui zmones state sparnus is vamzdziu, neveltui dabar isvis savadarbem neuzsiima, neapsimoka. Pagailek saves ir musu, nes paskui reiks raudonuot uz savo sporta. Buk zmogus paskambink tiem kas skraidymais uzsiima (www.hanggliding.lt), atvaziuok paziuret kaip atrodo viskas, gyvai paciupinek, gal pasimokyt uzsinoresi. Nu nepasikeis nuomone tavo, tai nepasikeis, ka darysi.. Bet pradzioj gyvai susitik su zmonem.
2009 10 kovo @ 06:50 #181591KJIs vieno zmogaus girdejau, kad savadarbe skraidykle “juodojoje rinkoje” kainuoja 10000 Lt
2009 10 kovo @ 07:58 #181592AnonimasKJ Parašė:
> Is vieno zmogaus girdejau, kad savadarbe
> skraidykle “juodojoje rinkoje” kainuoja 10000 Lt
>Gali kainuoti ir dar daugiau, bet turėtų būti pagaminta 1891 Otto Liliethal’io
Beja, man smalsu, ar mūsų LT aparatai su pušinėmis kartimis pasiekia Lilienthal’io aparato kokybę, ar neGreičiausiai, kad ne, nes Lilienthal’is skraidė, o mūsiškiai tik konstruoja
P.S. Jeigu aš konstruočiau skraidyklę, tai kainuotų 50000Lt. Nes ką nors normalaus sutverti užtruktu labai ilgai žmogui be patirties, todėl ir kaina įvertinus nuosavą laiką būtų milžiniška.2009 10 kovo @ 09:04 #181594Tomas SestokasD’Arrigo knygoje jis apraso, kaip sumane Leonardo da Vinci’o “Pukeli” sukonstruoti is moderniu medziagu. Bambukinis karkasas ir vasku padengta orui nelaidi medzgia buvo pakeista karbonu ir dar kazkuo lengvu
. Po siu pakeitimu aparatas vietoj pirminiu 130kg igavo 30kg svori ir…. nuskrido
Matau, musu evoliucija uzbaige rata ir grizta prie istaku
. Tik neturedami lengvu bambuku, lietuviai kerta spigliuocius. Hm, o bambukas tai lengvesnis…
2009 10 kovo @ 09:56 #181595sssvajoklisyra kaune skraidyklininku burys didelis , galima pasikonsultuoti kad i prota davestu .. yra Bence auksiniu ranku zmogus jis duos protinga patarima…
sakyciau is anglies pluosto gaminti butu protinga nei gryzti i viduramzius ir konstruoti is malku ta daigta nuo kurio priklauso tavo GYVYBE…. pagalvok ar verta ja rizikuoti!!!!!!!!!!!!!!!!!2009 10 kovo @ 10:39 #181598karolisGalvoju – jeigu is tu eglisakiu dabar gaminama “rimtesne” skraidykle, tai kaip turejo atrodyti ta “nerimta”
2009 10 kovo @ 11:21 #181599SpaskisNu ir audra stiklineje
Siulau sukonstruoti pirma sumazinta modeli naudojant striukes medziaga arba celofana ir plonas eglines listeles. Darbo turesi, skaiciavimai tie patys, plius saugiai galesi isbandyti kaip skrenda, sanaudos minimalios, mazgai konstrukciniai sprendimai tie patys.
Desniai veikia panasus tik mazinimo masteli reikes paskaičiuoti. Galesi pamatuoti sklendimo koficienta kiek is vieno metro aukscio nusklendzia atstumo metru. Galima bus svori su radio valdymu pasigaminti ko nepadarysi vardan malonumo.
Saugu pigu visi patenkinti ir pats turi ka veiktiNa va, o kai pabos konstruoti ir noresis paskraidyti mielai lauksime skaraidavieteje.
Na o dabar gali ramiai breziniu internete pasirankioti, maciau rusisku Technika molodiozi, aerodinamikos denius pastudijuoti literatura paskaityti. -
AutoriusĮrašai
- Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.