- This topic is empty.
-
AutoriusĮrašai
-
2006 10 spalio @ 14:26 #170269liotcik
sky Parašė:
> nekiek neabejoju nei del butinumo, nei gerumo.
> pavasari galesi parodyti visa ta geruma gyvai. per
> ta laika nusiteiksiu – leisiu tau daryt su manim
> bet ka. taip ir skysiu: “Zenia, PAIMK mane ir
> daryk ka nori”.Nesuprantu kaip tavo erotines fantazijos ir norai kylantys pavasari susije su parasparniais
>sekmadieni Kernavej turejau 40-50%
> luziuka – jausmas nerealus! idomu! uzveda! duoda
> pasitikejimo savim (tadien galvojau ar ne laikas
> pirktis competion’a). taigi, dabar nekantrauju…Gerai kad ir skraidymus prisiminei. Nesuprantu kuo tave tas luziukas uzvede. Jei skraidai su DHV 1-2 ar net 2 tai po 50% asimetrinio biski pritrauki vairus ir para niekur nesisuka ir labai greit atsistato. Beje ne vienas pilotas man sake (pas neskraidau su comp.) kad po 50% asimetrinio nelabai realu islaikyt competiona tiesiai.
> ZENIA, PAIMK MANE PAVASARI!…
Ir vel tavo fantazijos
p.s. Sky tikiuosi supranti mano jumora
2006 10 spalio @ 14:37 #170270Tomas SestokasZinau keleta atveju kai pilotas vietoj to, kad ismestu zapaske bande taisyt padeti nes ne karta dalyvavo siv ir nudribo ant zemes.
nelabai randu logikos. gal siv draudzia metyti zapaskes? NEVERTA PERLENKYNET LAZDOS – TIKRAI SULUS, i kuria puse belenktum
kai kurios para mokyklos rekomenduoja siv kas metais.
ir pats galvojau, kad po kursu, retsykiais praskrisiu virs kokio ezeriuko ir pakartosiu koki pratymuka is SIV, kad neprapultu/atsirastu refleksai.
o servisai tepala automobiliui keist kas 5000km
turbut akcininkai – lietuviai.
Pazystu ne vieta varzybu pilota kurie skraido competitionais ir niekad nebuve SIV.
tikiu, galima visko ismokti ir paciam, bet man ramiau, kai i mane ziuri instruktorius ir ramiai per racija sako pvz.: “prisidirbai, mesk zapaske”.
2006 10 spalio @ 14:49 #170271Tomas Sestokas> Nesuprantu kuo tave tas luziukas uzvede.
Lyg tol buvau praktiskai nekaltas (asimetrijos prasme). be to, beveik pirma karta sedejau ant dhv2 (ant GERO DHV2). taigi, buvo pirmas kartas, tai ir uzsivedziau.
> ZENIA, PAIMK MANE PAVASARI!… Ir vel tavo fantazijos
nu nepyk, nesusivaldziau
> p.s. Sky tikiuosi supranti mano jumora
Tikiuosi, suprantu.
2006 10 spalio @ 16:35 #170272AnonimasAtrodo skraidyciau ir skraidyciau…. ir vel skraidyciau. Isvaziavo lietuviai is Turkijos ir issiveze inversija. Nuo tos dienos virs babdago kunkuliuoja tirsta ir riebi termycka su storais debesim vietoj kepures. Prasideda mazdaug 10 ryto, o dienai ipusejus atrodo kad ir su maximos maiseliu vietoj sparno pakiltum prie pado. Rankos tirpsta nuo salcio o kojos tirpsta nuo vartymo viena ant kitos. Litai – nixociu
Siandien pagalvojau – KIEK GALIMA… reikia ir ant zemes pabuti …. ta proga antra skrydi praleidau.
Karolis
2006 10 spalio @ 16:37 #170273liotciksky Parašė:
> Zinau keleta atveju kai pilotas vietoj to, kad
> ismestu zapaske bande taisyt padeti nes ne karta
> dalyvavo siv ir nudribo ant zemes.
>
> nelabai randu logikos. gal siv draudzia metyti
> zapaskes? NEVERTA PERLENKYNET LAZDOS – TIKRAI
> SULUS, i kuria puse belenktumSakau ,kad siv kursu efektyvumas perdedamas, todel kai kurie pilotai vietoj to kad mest zapsake bando rodyt savo sugebejimus igytus siv kursuose ir taip prisizaidzia. Nesakau kad tai butinas scenarijus, tikrai ne, tiesiog rekomenduoju SIV baigusiems nepervertint savo jegu. As jokiu budu ne pries SIV, ir kaip minejau , nesakau kad is ju jokios naudos, tiesiog nepervertinkit tu siv kursu efektyvumo
>
> kai kurios para mokyklos rekomenduoja siv kas
> metais.
>
> ir pats galvojau, kad po kursu, retsykiais
> praskrisiu virs kokio ezeriuko ir pakartosiu koki
> pratymuka is SIV, kad neprapultu/atsirastu
> refleksai.Paramokyla yar pelno siekianti organizacija (imone) kaip ir tepalo keitimo punktas, nauju pilotu nevisad uztenka, kaip ir is patyrusiu pilotu paiimt pinigus? Dazni SIV kursai tam labai tinka.
Beje (cia siaip) Amrikonai ispizdejo iki tokio lygio, kad jei atvaziuoji i pvz. Colorado atvarai i para mokykla, ir klausi: “kur cia galima paskraidyt” jie tau atsako : ” kad mes su tavim sneketume, is taves 50$, o jei nori kad mes kartu su tavim vaziuotume ir i tave is sono paziuretume 200$ uz diena “
Atvarai i kita vieta, jau prie kalno, tau sako : ” metinis mokestis 100$ uz diena 10$, bet jei tu cia niekad neskraides tave turi asistuot vietinis pilotas” uz ta dar 50-100$, o jis kartu uzvaziuo su tavim ant kalno (nes ir taip atvare skraidyt) ir pasko va cia startas, vsioNevisur taip, bet prie geru skraidavieciu taip yra.
>
> o servisai tepala automobiliui keist kas 5000km
>
> turbut akcininkai – lietuviai.Nezinau kas akcininkai bet ne vienas tepalinyku tinklas ta daro.
>
> Pazystu ne vieta varzybu pilota kurie skraido
> competitionais ir niekad nebuve SIV.
>
> tikiu, galima visko ismokti ir paciam, bet man
> ramiau, kai i mane ziuri instruktorius ir ramiai
> per racija sako pvz.: “prisidirbai, mesk zapaske”.O kai skrisi vienas, per racija nieks nieko nepasakys.
O ar zinot kad ne vienas pilotas yra zuves per SIV?
2006 11 spalio @ 18:55 #170302AnonimasNa man atrodo, kad posakis “skestančiujų gelbėjimas yra pačių skestančiujų darbas” labai tinka. Tad kuo daugiau būsime paragave šudo tuo daugiau turėsime patirties, ir praktika ar SIV kursuose ar Kernavkėi yra vienodai riaikalinga, nes kur didesnis rizikos faktorius, tai dar riaiktu pasvarstyt, bent jau traumų atžvilgiu.
Beto, kada nusimato įspudžių vakarėlis?2006 11 spalio @ 20:53 #170303AnonimasJauciasi, kad Liotciko uzvedamos polemikos forume SIV kursu tema – kaip ir patys SIV kursai – toks pat pasikartojantis ir netgi susijes reskinys …
Priimu Liotciko polemikas, kaip SIV kursu neatskirama ir, ko gero, naudinga dali… Vis tik gal ir naudinga, kad zmonems is karto po kursu, kol jie dar “v vostorge”, siek tiek butu prigesinta euforija ir jie neziuretu i pirmaja SIV patirti kaip kokia tai skraidymu saugos panaceja, o tik kaip i realu iranki skraidyti tobuliau ir/arba saugiau… o bet kuriuo irankiu – ar plaktuku ar kuo kitu – gali pasidaryti tiek naudos, tiek zalos…
Vienu momentu man pasirode, kad Zenia su Liotciku netgi yra tarpusavyje susitare, jog kas karta, SIV ekspedicijai grizus is Olu Denizo, Liotcikas forume savotiskai “ataušins” naujai iskeptus sakalus ir jie vel kils i ora, mastydami bent siek tiek kritiskai…
2006 11 spalio @ 22:15 #170304liotcikSu Zenia nesitariau, bet Raito ir Fiodoroviciaus isvados teisingos: paskraidei gerai, “naliotas” visad tik i nauda, bet per daug neisijausk nes rimtos oro salygos bet ka pasodins ant zemes.
2006 13 spalio @ 06:38 #170310AnonimasOj, ir as sudejau fotkes: http://mad.lt/gallery/oludeniz2006
2006 13 spalio @ 07:35 #170311GiSigrazu. net matosi kaip kas i taikini taike:)
2006 13 spalio @ 08:10 #170312Tomas Sestokasmatosi, kad visi taike puikiai, tik visu taikiniai buvo skirtingose vietose.
2006 13 spalio @ 09:04 #170313RiKaGiSi Parašė:
> grazu. net matosi kaip kas i taikini taike:)Ar SIV kursuose visada leidziamasi
esant soniniam vejui, ar tai tik optine apgaule?
zr. http://mad.lt/gallery/oludeniz2006/aal2006 13 spalio @ 10:26 #170314KJOludenize, geriau leistis su šoniniu vėju ant trinkelėmis dengto takelio. Galima leistis ir prieš vėją, bet tada tavo tikslaus nusileidimo įgūdžiai turi būti labai atidirbti, nes teks praskrieti virš viešbučių, akacijų. Jei nepataikysi ant takelio, reiks leistis į pliažą.
RiKa Parašė:
> Ar SIV kursuose visada leidziamasi
> esant soniniam vejui, ar tai tik optine apgaule?2006 13 spalio @ 10:28 #170315GiSigi koks cia vejas
o siap tai nrml leidziasi.
Šaunuolis BITLAS2006 13 spalio @ 10:53 #170317Tomas Sestokasvienas toks zmogelis – dar ji vadina pasiutusiu senioku – kryme leidosi su B-stall’u (is normalaus 100 ar 200m aukscio). vot cia tai lyigs! norint aplenkt toki reikia ismokti leistis su full’u. einu treniruotis.
2006 13 spalio @ 11:20 #170318GiSiTadas
2006 13 spalio @ 11:35 #170319BlochaNors patvirtinu, kad su Liotciku nesame susitare, verta man apie toki susitarima pagalvoti – karstoms galvoms ausinti. Is tikruju pastebeta, kad po SIV-o kai kurie asmenys pradeda jaustis per drasiai – “Jei kas atsitiks – laisvai susitvarkysiu, juk jau moku!” Bet dauguma normaliu pilotu atvirksciai pradeda skraidyti atsargiau, nes zino, kuo gali baigtis “kietas pilotazas” ar skridimas pavojingose salygose.
Pagrindine pirmo SIV’o nauda ir esme (visai neslepiama) – SUSIPAZINTI su sparnu uz normalaus skrydzio ribu ir PRADETI mokytis iseiti is pavojingos situacijos kuo greiciau. Pvz. 2 pirmo SIV elementai: darbas su frontalais (iskaitant akseleruota sparna) ir daznas “irankis” rimtoms problemoms spresti – Full-stall. Pasakykite, prasau, kas tame blogo, jei pilotas reaguoja i frontala ne haotiskai mojojant rankomis, o tiksliais atidirbtais judesiais? Arba moka atristi kaklaraisti? Blogai, kad atsarginio nemes? Velgi, neperlenksime lazdos – SIV nemokina atsisakyti atsarginio, SIV mokina dirbti su sparnu atsizvelgiant i auksti. Turi auksti – nepatingek padirbeti, neturi – mesk atsargini. 3 kartus maciau Turkijoj, kaip uzsienio pilotai, zombuojami teiginiu – “pamatel slypsa – mesk zapaske”, iskart mete atsargini is 1km – pora kartu nieko, tik buvo linksma ziureti i 3min nuobodaujanti zmogu, o vienas fruktas nunestas veju vos nenusileido ant uolu – teko atsisegti ir sokti i vandeni is 10m. Siemet is treju rusais ismestu parasiutu issiskleide tik vienas, ir tas netycia, pilotas rankena uzkabinoGirdejote ju lozunga? – “Russkije zapasok ne brosajut! ..A jesli brosajut, to v kupol!” Cia as apie tai, kad atsarginis irgi nevisada isgelbes, ir teks sparna tvarkyti iki zemes..
Ar verta kartoti? Iskart po SIV visi naujokai atrodo neblogai – daug-maz viska padaro tiksliai ir laiku. Bet jei pilotas neskraido ir nesitreniruoja – igudziai kazkur isgaruoja. Turiu prisipazinti, kad esu mates keleta savo SIV-mokiniu po dideles pertraukos, kurie pavojingoj situacijoj elgesi neadekvaciai (ar net provokavo pavojinga situacija). Pora tokiu atveju baigesi liudnai..
Minimalus automatizmas ir tikslumas atsiranda butent po pakartotinio SIV ir rezultatai gereja kaskart. Pvz. as, kaip suprantate, turiu galimybe treniruotis kasmet – kaip rezultatas, as praktiskai uzmirsau apie kaskadus, ir vis reciau reikia kazka “atrisineti”, nors treniruoju figuras, kurios pasizymi imanomomis komplikacijomis.Taip pat puikus rezultatus rodo antra karta atvaziave pilotai, kure dave sau darba kazka daryti virs vandens, o ne prasiskraide “blyneliu” visa savaite – matytumet jus, ka dabar moka Sauliux!
Kartu su daugybe geru pilotu, niekada nebuvusiu SIV, yra daugybe neblogesniu (ne akro) pilotu, reguliariai atgaivinanciu savo igudzius virs vandens.
Nuo sekancio sezono mes paleidziame pakartotinio kurso programa – SIV-Pro. Reikalavimai – baiges SIV ir be pertraukos skraidymuose. Kaina – kaip ir pirmo SIV. (Uh, ir praturtesiu!)
Tarpkitko, Liotcikas teisus del pavojaus gyvybei, zinau bent apie 2 mirtis Oludenize – autorotacijoje ieimas i vandeni. Todel jokios 100% saugumo garantijos neduodu! SIV aplinka tiesiog sumazina traumos ir mirties galimybe iki minimumo, todel ir galima treniruoti elementus, kurie grieztai draudziami virs zemes.
Beje negaliu pasakyti, kiek pilotu zuvo del nemokejimo (nenaudojimo) baziniu SIV igudziu – nezinau, galbut ir maziau?Blocha
ARCUS
P.S. Vakareli organizuojame sekancios savaites antroj pusej – stebekite skelbimus!2006 13 spalio @ 13:03 #170321AnonimasManau kad kiekvienas pilotas turi susidares savo nuomone apie skrydziu sauguma. Man kiek beprasmis gincas “SIV – gerai ar blogai”. Gerai yra kuo daugiau patirties, ziniu ir galva ant peciu – visi trys elementai vienodai svarbus.
Kai del SIV keliones i Turkija – as labai dziaugiuosi kad nuvaziavau. Pirma, iki soties prisiskraidziau (nors ir pagavus kazkokia bacila buvo pora dienu), antra – isbandziau daugeli proceduru su savo sparnu kuriu tikrai negaleciau (ir nenoreciau) isbandyti Valkininkuose ir sau padariau kruva isvadu. Trecia – puikiai paatostogavau ir labai gerai praleidau laika ten kur silta, linksmos keliones ir idomios pazintys. Jau esu sakes Zeniai kad jis nevisai korektiskai pries kelione apibudina esme – juk SIV mokymai yra tik nedidele dalis tu atostogu, kurias praleidi Turkijoj.
Jeigu turesiu galimybe – vaziuosiu ten dar ne viena karta.
Aisku, atsiras skeptiku skaiciuojanciu svetimus pinigus. As skaiciuoju savo ispudzius.
Sekmes,
Ablomaitis Pizdauskas Matuliauskas2006 13 spalio @ 13:09 #170322GiSio verta ir tai paziuret http://www.youtube.com/watch?v=TaikxvwoE9o
Isvada: nebutinai y savo sparna gali ikrist
siaip labai ziauri situacija kur beveik nieko negali padaryt.TADAS
2006 13 spalio @ 14:08 #170324liotcikSorry , kad skaiciuoju kitu pinigus, tai tikrai ne mano reikalas, cia man nuotaika buvo sugadine kai is kolegos vaziuojanciam i Colorada paskraidyt paprase 50$ vien uz tai kad su juo kalbetu t.y. pasakytu kur galima paskrist. O pavasari viena paramokykla atsisake man isduot P3 (safepro3) licenzija kol pas juos nebaigsiu SIV, kurie bus tik rudeni.
Mad, man sita nuotrauka labai patiko: http://mad.lt/gallery/oludeniz2006/ada -
AutoriusĮrašai
- Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.